Nişan dönüşü cinayetine 13 yıl 9 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Nişan dönüşü cinayetine 13 yıl 9 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 14:44

İZMİR'de polis memuru 31 yaşındaki S.E., ailesiyle gittikleri nişan dönüşü bulunduğu minibüse, ateş açılan otomobilin sürücüsü 20 yaşındaki Taner Sak'ı alnından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay geçen 16 Nisan'da Doğancılar Köyü'nde meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde Bomba İmha Uzmanı olarak çalışan 7 yıllık polis memuru S.E., katıldığı nişan töreninin ardından, eve dönerken bindiği minibüse Taner Sak'ın kullandığı otomobilden ateş açıldı. S.E.'nin iddaya göre, kendisini ve ailesini korumak için otomobilin lastiğine attığı kurşun Taner Sak'ın alnına saplanıp ölümüne neden oldu.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Nesri Sumru Tunç Emeklioğlu, S.E., hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Bugün yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan polis memuru S.E., ölen tarafın yakınları ile avukatları katıldı.

Polis memuru S.E., ifadesinde, “Olay günü nişan dönüşünde, yolcu minibüsünde çoluk çocuk ve ailemle birlikte 17 kişi vardı. Otomobil peşimizden gelip önümüzü kesti. Ardından köy çıkışında bize doğru otomobilden ateş edilmeye başlandı. Her insanın yapacağı gibi kendimi ve minibüstekileri korumak amcıyla hareket ettim. Minibüsün sağ ön tarafından kelebek camının arasından, lastiğe doğru tek el ateş ettim. Amacım saldırıyı önlemekti. Öldürme gibi hiçbir kastım yoktu. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti ikiye karşı bir oyla polis memur S.E.'yi, önce ömür boyu hapis, ardından eylemin olası kast altında işlendiğinden cezasını 22 yıla, daha sonra suçu haksız tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!