Bu oyun 50 milyon $ verdi

Güncelleme Tarihi:

Bu oyun 50 milyon $ verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 14:19

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara gibi şans oyunlarına bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi, yurtdışında bir çok ülkede yaygın şekilde oynanan "Süper Loto 6/54" adlı oyunu Türkiye'ye getirdi. ABD'de bir kişinin 22 milyon, Brezilya'da ise 50 milyon dolar kazanmasını sağlayan yeni oyunda, sınırsız devir imkanı olacak.

Sayısal Loto'ya çok benzeyen oyunda, 1'den 54'e kadar dizilen sayılar bulunacak. Süper Loto oynayanlar, her kolonda yer alan 54 numaradan 6 tanesini seçecek ve her kolon için 1 YTL ödeme yapacak. Süper Loto'da her 1 kolona, Sayısal Loto'nun 2 katı ücret ödenecek.

SINIRSIZ DEVİR

Büyük ikramiyenin devir sayısında Sayısal Loto'dan farklı olarak herhangi bir sınırlama bulunmayacak. Bu nedenle büyük ikramiye devirlerle, Sayısal Loto'dan çok daha yüksek rakamlara ulaşabilecek.

MAKİNELERE OYNATILABİLECEK

Süper Loto kuponları, sayısal oyun bayilerine her hafta Cuma sabahından, Perşembe günü akşamına kadar yatırılabilecek. Vatandaşlar, diğer oyunlarda olduğu gibi isterlerse kendileri işaretleme yapacak, isterlerse de makinelere oyun oynatabilecek.

Haberin Devamı

ÖRNEK ÇEKİLİŞ

Milli Piyango İdaresi'nde Loto Dairesi Başkan Vekili Murat Arpacı, dün düzenlediği basın toplantısında oyun hakkında bilgi verdi. Oyunun ilk kuponu, çalışanlar ve gazetecilerin katılımıyla dolduruldu. Kuponu, Genel Müdür İhya Balak işleme koydu. Gerçekleştirilen örnek çekilişte büyük ikramiye sayıları “20, 27, 33, 11, 41, 42” olarak belirlendi.

15 DAKİKADA 6 BİN 900 YTL

 “Süper Loto” için kuponlar, dün Türkiye ve KKTC'deki Sayısal Oyun Bayilerine yatırılmaya başlandı. Oyunun başlatıldığı ilk 15 dakikada 6 bin 900 YTL hasılata ulaşıldı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, ilk hafta için büyük ikramiyenin 1,5 milyon YTL'yi aşmasını beklediklerini bildirdi. Arpacı, oyuna ilişkin şu bilgileri verdi:

6 BİLENE BÜYÜK İKRAMİYE

 "Haftalık çekilişler her Perşembe akşamı, TRT'de “Süper Gece” adlı özel programda gerçekleştirilecek. Canlı olarak yayınlanacak çekilişte 54 numaradan 6 tanesini bilenler, en büyük ikramiyeyi kazanacak. 6'nın yanı sıra bir kolonda 5, 4 ve 3 rakamı tutturanlar da bu sayılara ayrılan ikramiyeleri paylaşacak.

İLK ÇEKİLİŞ 25 EKİM'DE

İlk çekiliş de 25 Ekim Perşembe günü TRT-1'de canlı yayında yapılacak. İkramiye tutarlarını, haftanın hasılatı belirleyecek.

AMERİKA'DA DA OYNANIYOR

 ABD'nin Florida eyaletindeki 6/50 matris yapılı oyun 1 kişiye en fazla 22 milyon 957 bin 480 dolar, Brezilya'daki 6/60 matris yapılı oyun ise 50 milyon 63 bin 860 dolar tutarında büyük ikramiye verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!