“Süper Loto” başladı

Güncelleme Tarihi:

“Süper Loto” başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 12:40

Milli Piyango İdaresi'nin yeni oyunu “Süper Loto” için kuponlar, saat 11.15 itibariyle Türkiye ve KKTC'deki Sayısal Oyun Bayilerine yatırılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Oyunun ilk kuponu, tanıtım toplantısında çalışanlar ve gazetecilerin katılımıyla dolduruldu. Kuponu, Genel Müdür İhya Balak işleme koydu.

Kuponlar, Perşembe günü akşamına kadar yatırılabilecek. İlk çekiliş de 25 Ekim Perşembe günü TRT-1 kanalında canlı yayında yapılacak.

Tanıtım toplantısı sırasında ayrıca bir test çekilişi de düzenlendi. Örnek çekilişte, büyük ikramiye sayıları “20, 27, 33, 11, 41, 42” olarak belirlendi.

Süper Loto 6/54”ün ikramiye tutarlarını, haftanın hasılatı belirleyecek. Toplam hasılattan yüzde 18 KDV ve yüzde 10 şans oyunları vergisi düşüldükten sonra kalan kısmın yarısı ikramiye olarak dağıtılacak.

Oyunun başlatıldığı ilk 15 dakikada 6 bin 900 YTL hasılata ulaşıldı.
Genel Müdür İhya Balak, ilk hafta için büyük ikramiyenin 1,5 milyon YTL'yi aşmasını beklediklerini bildirdi.

SÜPER LOTO NASIL OYNANACAK?

“Süper Loto 6/54” oyunun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, Loto Dairesi Başkan Vekili Murat Arpacı oyun hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Buna göre, Sayısal Loto'nun özelliklerine sahip yeni oyunda, 1'den 54'e kadar dizilen sayılar bulunacak. Süper Loto oynayanlar, her kolonda yer alan 54 numaradan 6 tanesini seçecek ve her kolon için 1 YTL ödeme yapacak.
Bu şekilde Süper Loto'da her 1 kolona, Sayısal Loto'nun 2 katı ücret ödenecek.

Süper Loto kuponları, sayısal oyun bayilerine her hafta Cuma sabahından, Perşembe günü akşamına kadar yatırılabilecek. Vatandaşlar, diğer oyunlarda olduğu gibi isterlerse kendileri işaretleme yapacak, isterlerse de makinelere oyun oynatabilecek.

Haftalık çekilişler de her Perşembe akşamı, TRT stüdyolarında “Süper Gece” adlı özel programda gerçekleştirilecek.
TRT-1 kanalından canlı olarak yayınlanacak çekilişte 54 numaradan 6 tanesini bilenler, en büyük ikramiyeyi kazanacak. 6'nın yanı sıra bir kolonda 5, 4 ve 3 rakamı tutturanlar da, bu sayılara ayrılan ikramiyeleri paylaşacak. Ancak 1 çekilişte 6 numarayı tutturamayan olursa, o haftanın büyük ikramiye tutarı, bir sonraki haftaya devredecek, diğer ikramiyeler ise o hafta ödenecek.

Haberin Devamı

Yeni oyunda, büyük ikramiyenin devir sayısında Sayısal Loto'dan farklı olarak herhangi bir sınırlama bulunmayacak. Bu nedenle büyük ikramiye devirlerle, Sayısal Loto'dan çok daha yüksek rakamlara ulaşabilecek.

Süper Loto'da 3 ve 4 bilenler, ikramiyelerini sayısal oyun bayilerinden, 5 bilenler bayiler veya Milli Piyango İdaresi Şubelerinden, 6 bilenler ise Şubeler ve Genel Müdürlükten tahsil edilecek.

DÜNYADAKİ ÖRNEKLER

Murat Arpacı, “idarenin hasılat ve piyasa payının artırılması, büyük ikramiye dağıtılması yönünde taleplerin karşılanması” amacıyla “6/54” matris yapılı dördüncü bir sayısal oyunu oynatılmasına karar verildiğini belirtilerek, dünyadaki benzer oyunlardan da örnekler verdi.

Haberin Devamı

Amerika'nın Teksas eyaletinde 11 Ocak 1992, Ukrayna'da da 6 Mayıs 2006 tarihinden itibaren 6/54 matris yapılı oyunun oynatıldığını belirten Arpacı, Teksas eyaletindeki kolon bedelinin 1 dolar olduğunu, haftada 2 kez çekiliş düzenlendiğini ve bu oyunun bir kişiye 25 milyon 827 bin 165 dolar tutarında büyük ikramiye kazandırdığını kaydetti.
Arpacı, ABD'nin Florida eyaletinde 6/50 matris yapılı oyunun 1 kişiye en fazla 22 milyon 957 bin 480 dolar, Brezilya'daki 6/60 matris yapılı oyunun da 50 milyon 63 bin 860 dolar tutarında büyük ikramiye verdiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!