Aileye göre ölmedi öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Aileye göre ölmedi öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2001 01:58

Albayraklar'ın avukatı Vildan'ın ölmeden önce, polisin evinde kahve içip şeftali yediği, ardından da kustuğu öğrenildi. Boğulma olayına inanmayan aile, kızlarının cinayete kurban gittiğini iddia etti.

Kilyos'ta şüpheli ölüme kurban giden, ihaleler nedeniyle soruşturulan Albayraklar Ailesi ile sahibi oldukları Yeni Şafak Gazetesi'nin avukatı Vildan Ersin (27) dün toprağa verildi. Ölümü, polis kaydına ‘‘1.5 metre derinlikte suda boğuldu’’ diye geçen avukat Vildan Ersin'in kardeşleri ‘‘Bu bir cinayet’’ iddiasında bulundu.

Raporu bekliyorlar

Ayrıldığı eşinden 8 yaşında bir oğlu olan avukat Vildan Ersin'in cenaze töreninde yakınları, polis Kadir Koçyiğit'e öfke kustu.

Avukatın ağabeyi Mehmet Ersin ‘‘Kardeşimi yüzde bin öldürdüler. Bu işin peşini bırakmayacağız’’ derken, diğer kardeşi Tahir Ersin ise ‘‘Vildan ölmeden önce polisin evine gidip kahve içip şeftali yemiş. Evden çıkarken de kusmuş. Bunu bize polisin yakınları söyledi. Kardeşim bulunduğunda da üzerinde elbiseleri vardı. O iyi bir yüzücüydü. 1.5 metrelik suda boğulması imkánsız. Otopsi raporunu bekliyoruz’’ diye konuştu.

Şok iddialar

3 yıllık avukat Vildan Ersin'in sık sık İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'ne gittiğini ve yenilikçilerin lideri Recep Tayyip Erdoğan'la da sık sık görüştüğünü ileri süren yenge Zehra Ersin şok iddiada bulunup, ‘‘Yeğenimi parayla katil tutup öldürttüler’’ dedi.

Telefonda veda

Vildan Ersin'in annesi Melahat Ersin, gözyaşları içinde kızının tabutuna sarılarak, ‘‘Onu öldürdüler. Ölmeden birkaç gün önce bana telefon açıp, ‘Çocuğuma iyi bakın, çocuğum size emanet. Eğer bana bir şey olursa benden size miras olarak kabul edin' dedi. Kızımı öldürüp denize attılar’’ diye ağıt yaktı.

Bilgi mi sızdırdı

Albayrak Ailesi ve Yeni Şafak Gazetesi'nin Avukatı Vildan Ersin'in şüpheli şekilde boğulduğu sırada yanında bulunan Mali Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Kadir Koçyiğit hakkında idari soruşturma başlatıldı. Koçyiğit'in, Avukat Ersin'e, Albayraklar Şirketi hakkında Mali Şube tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi sızdırıp sızdırmadığı araştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!