Uyuşturucu kullanımında dehşet veren rakamlar

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu kullanımında dehşet veren rakamlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 00:00

Türkiye’de 2001-2004 yılları arasında esrar kullanımı yüzde 75, uçucu madde kullanımı yüzde 40, eroin kullanımı yüzde 100, Ecstasy kullanımı ise yüzde 287 oranında arttı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde AMATEM’e 1995’te 3500 kişi başvuruyordu, bu sayı günümüzde 22 bin kişiye ulaştı.

İSTANBUL İl Sağlık Müdürlüğü’nün 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle düzenlediği konferansta konuşan ÇAMATEM (Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi) Kliniği Şef Yardımcısı Uzman Dr. Defne Gürol, kendi verilerine göre 2001-2004 arasında esrarın yüzde 75, uçucu madde kullanımının yüzde 40, eroin kullanımının yüzde 100, Ecstasy kullanımının ise yüzde 287 oranında artığını söyledi.

Beyoğlu’ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen konferansa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Abdülkadir Tabo, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM Klinik Şefi Doç Dr. Duran Çakmak, Uzman Dr. Defne Gürol ve oyuncu Aydan Şener konuşmacı olarak katıldı. Çakmak, 1995’te AMATEM’e başvuru sayısının 3500 olduğunu, şimdi ise 22 bin kişiyi bulduğunu söyledi. Psikoaktif madde kullanımına karşı devletin bir politika ve yeni stratejiler geliştirmesi gerektiğini de vurgulayan Çakmak, "Üretenler güçlü, satanlar güçlü. Biz de güçlü olmalıyız. Onun için kurumlar arası koordinasyon şart" dedi.

Yeni dizisinde uyuşturucu kullanan bir çocuğun annesi rolünde olduğunu belirten Aydan Şener ise "Senaryo geldiğinde, ’Bu yaşta bir çocuk eroin kullanır mı?’ diye tepki gösterdim. Ama istatistikleri duyunca şaşırdım" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!