Bu maç kaçmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu maç kaçmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 00:00

Lig şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası galibi Efes Pilsen, en büyük kupayı kazanmak için saat 20.00’de Ankara Atatürk Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

Basketbolda sezonun en büyük kupası bugün sahibini bulacak. Beko Basketbol Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası galibi Efes Pilsen, Ankara’da kozlarını paylaşacak. Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak.

İki takımın antrenörleri ile kaptanları dün Ankara’da basın toplantısı düzenleyerek, büyük finale ilişkin görüşlerini açıkladı. Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjeviç, finalde Efes Pilsen’i daha avantajlı gördüğünü söyledi. Tanjeviç, "Hazırlık maçlarında farklı performanslar sergiledik. Ama yavaş yavaş forma giriyoruz. İyi oynayarak kupayı kazanmak istiyoruz. Rakibimizi bir adım önde ve biraz avantajlı görüyorum" diye konuştu. Sarı lacivertli takımın kaptanı Demir Kaan (Damir Mrsic), bugün kaliteli bir maç olacağını düşündüğünü söyleyerek, "Lig şampiyonluğundan sonra bu kupayı da kazanmak istiyoruz" dedi.

Efes Pilsen Antrenörü David Blatt, Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinin lig maçları öncesinde oynanmasını ilginç bulduğunu belirterek, "Kağıt üzerinde eşit şartlarda oynanacak bir maç gibi gözüküyor" ifadesini kullandı. Takım kaptanı Mustafa Abi de, "Oynayanlar için zor, seyredenler için keyifli bir maç olacak" diye konuştu.

Dev final D Spor’da

FENERBAHÇE Ülker ile Efes Pilsen arasında oynanacak Basketbol 23. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, D Smart 41. kanalda yayın yapan D Spor’dan naklen yayınlanacak. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı en fazla kazanan (7 kez) takım olan Efes Pilsen, aynı zamanda bu kupada en çok final oynayan takım (14 kez). Ülkerspor, 5’i üst üste olmak üzere toplam 6 kez bu onura erişirken, Fenerbahçe Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 3 kez kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!