Dervişlik kim biz kim

Güncelleme Tarihi:

Dervişlik kim biz kim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 00:00

Evinin önünde entariyle görüntülendikten sonra hakkında tarikata girdiği yönünde birçok haber çıkan Cem Yılmaz, suskunluğunu bozdu.

Geçtiğimiz günlerde entariyle görüntülenen Cem Yılmaz, Star gazetesine verdiği röportajda yeni filmi, siyaset, tasavvuf gibi birçok konu hakkında konuştu. 2005’te umreye gittiğini söyleyen Yılmaz, "Bu durumdan gayet de müsterihim. Üzüldüğüm şey şu: İnsanların başına bir bela gelir ya da saksı düşer ve hidayete ererler gibi bir tablo var. Bu tutum içimi burkuyor. Yani ben önceden ne yapıyordum ki ayrıca hidayete ereyim? Ekümenik patrik miydim? Medine’ye, Mekke’ye gitmek çok güzel bir hatıraydı benim için. İnşallah bir daha giderim" dedi. Entariyle görüntülenmesinin

ardından "Ayin yapıyor", "Tarikata girdi" başlıkla haberleri yalanlarken, Hiç böyle şeylerim yok. Gizemli bir havayla, ’Dervişmiş’ diyorlar. Ulan kim kaybetti ki dervişliği biz bulalım. Ayıp ediyorlar. Farkında da değiller" diye konuştu. Tasavvufa merak saldığını belirten komedyen sözlerine şöyle devam etti: "Bunda ne kötülük var? O kadar da işin içinde değilim, ciddi bir bilgim de yok. Fakat bunlar insanların gönül rahatlığıyla cevaplayabileceği sorular. Bu tonda sormuyorlar ki... ’Tarikatçı oldu’ gibi hayal mahsulü bir hava yaratmak istiyorlar. Bu topraklarda yaşayıp da tasavvufla ilgili iki kitap karıştırmak ne zamandan beri ayıp oldu? Edep, haya gibi kavramlarla çok ilgiliyim. Hiç de gocunmuyorum."

Yeni filmi yontma taş devrinden

"Gora"nın devamı niteliğinde "AROG" adlı bir film çekmeye hazırlandığını söyleyen Yılmaz, "Bir yontma taş filmi. Vaktiyle bir karikatür çizmiştim: Birinci karede ’250 bin yıl önce’ yazıyor ve bir çocuk mask yapıyor. Babası gelmiş, ’Öküz’ diyor ’burada bütün kabile çalışıyor, sen kendini verdin o maska, sığır gibi bir herif oldun’ diyor. İkinci kare kare: ’250 bin yıl sonra o mask müzede, bir baba ile oğul o maska bakıyor, baba diyor ki ’Bak, 250 bin yıl önce adam ne harika mask yapmış, sen sığır gibi gez hala.’ İşte ’AROG’daki Arif karakterini de 250 bin yıl öncesine gönderip, oradakilere medeniyet sattıracağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!