Hayatta bir adım öne geçin

Güncelleme Tarihi:

Hayatta bir adım öne geçin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 11:37

Özel eğitim kurumları milyarlarca dolarlık büyüklüğe ulaştı.

Haberin Devamı

Özel okulların yanı sıra, İstanbul’da 2 binin üzerinde yabancı dil kursu, 400’den fazla sürücü kursu, her gün yenileri açılan dersaneler ve çocuk yuvaları; emlaktan mobilyaya, dekorasyondan nakliyeye, büro malzemelerinden sağlık işletmelerine kadar birçok sektörü harekete geçiriyor. Her yıl binlerce yurttaş kişisel bilgi ve görgüsünü artırmak; binlercesi de iş ararken avantaj sağlasın diye bu kurslara gidiyor.

ÜNİVERSİTELER kentine dönüşen, binlerce kamu eğitim kurumuna ev sahipliği yapan İstanbul’da, özel eğitim kurumları da önemli bir yükü sırtlıyor. Özel eğitim kurumları; yaptıkları milyarlarca dolarlık yatırımla, devletin sırtındaki eğitim yükünü de hafifletme işlevine sahip. Merkezi semtlerde onbinlerce YTL’yi bulan bina ve ofis kirası ödeyen; dekorasyon, ofis malzemesi, eğitim gereçleri için büyük paralar harcayan özel kurslar, birçok sektörü harekete geçiriyor. Ekonominin hızlı gelişimine paralel oluşan rekabet şartları içinde yurttaşlar toplumda daha donanımlı birer fert olmak isterken; çocuklarını da geleceğe daha iyi şartlarda hazırlıyor. Özel kurslara talep artarken, bu tür eğitim kurumlarının arasına her gün yenileri ekleniyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Seri İlanlar, "Eğitimli Yaşam" köşesi ile eğitim-kişisel gelişim ihtiyacı içinde olan yurttaşları özel eğitim kurumları ile buluşturuyor. Mesleki kurslardan dil merkezlerine, astroloji okulundan bale kursuna kadar kurumlar, Seri İlanlar Gazetesi’nde İstanbullulara ulaşıyor. Bu özel kurumlardan biri; Ataşehir karşısındaki Ümraniye Çamlık’ta faaliyet gösteren Bando Çocuk Evi. Özel Bando Çocuk Evi, farklı bir eğitim anlayışına sahip. Deprem yönetmeliğine uygun yeni binasında, çevreye uyumlu, güleryüzlü bireyler yetiştirmek için deneyimli bir kadro ile çalışan kurumda çocuklar oyunları ve bale dersleri alıyor binicilikten tiyatroya kadar etkinliklere katılabiliyor.

1 SINIFA 3 ÖĞRETMEN

Çocuklara eğlenirken öğretmeyi amaçladıklarını söyleyen Özel Bando Çocuk Evi yetkilileri, "Her yaşta çocuğa ayrı eğitim programı hazırladık. 15 kişilik sınıflarda 1 öğretmen, 1 yardımcı öğretmen ve 1 stajyer, çocuklarla birlikte oluyor. Çalışan anne ve babalar düşünülerek okulda sabah 08:00 ile akşam 19:00 saatleri arası hizmet veriyoruz. Akşamları ve Cumartesi günü de ek ücret karşılığı hizmet veriyoruz. Branş öğretmenleri; İngilizce, forklor, modern dans-bale, müzik, satranç ve bilgisayar dersleri alan çocuklar; ata binmeyi öğreniyor, müze gezilerine, pikniklere, tiyatro-sinema etkinliklerine katılıyor" dediler.

Haberin Devamı

"KALİTELİ" ESTETİSYENLER

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Özel Seba Ülgen Estetisyenlik Kursu da; 6 ay süresince anatomi, kozmotoloji, cilt bakımı, epilasyon, makyaj, insan ilişkileri ve satış teknikleri eğitimi veriyor. "Başarı, güven ve kazanç" sloganı ile, kaliteli ve disiplinli estetisyenler yetiştirmeyi hedefleyen Seba Ülgen Estetisyenlik Kursu yetkilileri, "Cilt bakımı dersinde kursiyer kendi cildinden başlayıp, mesleki temel eğitime kadar kurs alıyor. Anatomi dersinde vücutlarını tanıyan, epilasyon dersinde epilasyon tekniklerini öğrenen kursiyerler; kozmotoloji dersinde ise kullandığımız ürünlerin içeriğinde neler olduğunu, bunların hangilerinin faydalı olup olmadığını öğreniyor" diye konuştular.

Haberin Devamı

Hanımlar takı tasarımını öğrenip kazanca dönüştürüyor

/images/100/0x0/55ea9ca5f018fbb8f88b59df

İSTANBUL’da aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen ev hanımları, öğrendiklerini ileride kazanca dönüştürebilecekleri kurs arayışı içinde. Bu ihtiyaca cevap veren kurslardan birini Gaye Döşer, Caddebostan’da açtı. Gaye Döşer’in atölyesinde cam takı tasarımı ve boncuklama dersleri veriliyor. Başlangıç, ileri ve gelişmiş seviye olarak verilen kurslarda takı tasarımında kullanılan malzemeler tanıtılıyor, doğal taşların takıya dönüştürülmesi öğretiliyor. Gaye Döşer, "Amaçlarımız arasında tabii ki hanımların yaptıklarını satarak, aile bütçesine yardımcı olmaları ve boş vakitlerini değerlendirmeleri de var. Cam çubukların ateşte eriyip şekle bürünmesi öğrencilerin en hoşlandığı şeylerden" diyor.

Haberin Devamı

Astroloji Okulu da var

KADIKÖY Caddebostan’da açılan Astroloji Okulu, astrolojinin doğru tanınmasını, astroloji öğrenmek isteyenlere doğru bilgiler aktarmayı amaçlıyor. Klasik astrolojiden başlayıp, modern astroloji de öğretiliyor. Yetkililer, "En önemli hedefimiz uygulanabilir astroloji öğretmek. Bu eğitim, hayatı anlamada uygulanabilir" diyor.

Bale yıldızları yetiştiren kurs

/images/100/0x0/55ea9ca5f018fbb8f88b59e1

İSTANBUL’da bale okullarının sayısı da son yıllarda büyük artış gösterdi. Bu okullardan biri de Bale Yıldızları Bale ve Dans Kursu. Kurs yetkilileri, "Bizim, kurum olarak önceliğimiz 3 yaş ve üzeri çocuklara bale ve dans eğitimi verirken onlara bale dünyasını sevdirmek. Bale yapan her çocuğun, meslek olarak seçmeseler bile iyi birer bale ve dans izleyicisi olmasını hedefledik" diyor. Bale programı; okul öncesi ve akademik bale olarak ikiye ayrılıyor. Dans eğitimi, ilkokuldan itibaren başlıyor. Erkek öğrenciler "balet" sınıflarında eğitim alıyor. Okul öncesi gruplarda ise hazırlık programı uygulanıyor. 3-6 yaş grubundaki çocuklara, ihtiyaçları olan zıplama hareketlerini öğreten kursta, çocuklar vücutlarını kontrol etmeyi bir takım hareketler dizisiyle öğrenmeye başlıyor. Yuva sonrası devam edilen aktiviteler, çocukların özgüvenlerini kazanmalarına ve böylece anne-babalarına duygusal olarak daha az bağımlı olmalarına yardımcı olur. Bale, müzik eşliğinde yapıldığı için çocukların ritim algısı gelişiyor. İlkokuldan itibaren düzenli olarak bir sanat dalıyla uğraşan çocuklar, zamanı verimli kullanmayı öğreniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!