Yazıcıoğlu: Türkiye Malezya olmaz

Güncelleme Tarihi:

Yazıcıoğlu: Türkiye Malezya olmaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 11:50

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, “Türkiye Malezya olur mu?” tartışmalarıyla ilgili “Türkiye İran olmaz, Cezayir olmaz, Suriye olmaz, Malezya olmaz. Türkiye Türkiye'dir. Türkiye'nin kendine ait şartları var. Bu şartlar içerisinde Türkiye bütün korkularını yenerek demokratik bir ülke olmak durumundadır” dedi.

Haberin Devamı

BBP genel Başkanı Yazıcıoğlu, şehit aileleri ve gazilere verdiği iftar yemeğinde, son günlerde gündeme gelen “”Türkiye Malezya olur mu?” tartışmalarıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Türkiye'nin Malezya'ya döneceğini söylemenin çok gerçekçi olmadığını söyleyen Yazıcıoğlu şöyle konuştu:

“Biz korkularımızla koyun koyuna yatmak ve birbirimizle cebelleşmeye devam etmek yerine, korkularımızı aşarak, geleceğe dev bir adım atmak zorundayız. Tabii ki Anayasamızı değiştirirken tüm kesimlerimizin görüşlerinin alınması gerekiyor. Anayasa bir ortak mutabakat metnidir. Milletimizin tümünün değer yargılarını içinde görebileceği ortak bir metin halinde oluşturulmalıdır. Tabii ki bir taraftan ülkenin güvenliğini ve birliğini muhafaza ederken, diğer taraftan milletin de inanç özgürlüğünü teminat altına alacak bir anayasa istiyoruz. Bu alandaki yapılacak iyileştirmenin, Türkiye'yi Malezya'ya döndüreceğini söylemek çok gerçekçi değil".

TERÖR VE SİYASET

Terörle mücadelenin topyekun bir savaşı gerektirdiğini kaydeden Yazıcıoğlu, “Terörle mücadele terör örgütünü okşayarak, terör örgütüne yumuşak mesajlar göndererek, onun uzantısı sözde siyasetçilere kibarlık yaparak çözülmeyecek kadar derin bir konudur” diye konuştu.

Yazıcıoğlu, siyasilerin teröre ve terör örgütüne açıkça karşı olduğunu belirtmeleri gerektiğini söyleyerek, “Terör örgütüyle bağlantılarınızı koparacak, teröriste sempati duymadığınızı ifade edeceksiniz. Teröriste kardeşim demeyecek ve şiddet ve teröre karşı mücadele safına katılacaksınız. Bunu yapmadığınız sürece demokrasiden istifade etme hakkınız olmaz” dedi. Siyasi partilerin kapatılması taraftarı olmadığını ancak “terörle kol kola, teröristlerle yan yana ve terör örgütünün bir parçası olarak hareket eden bir yapıya siyasi parti demenin mümkün olmadığını” ifade eden Yazıcıoğlu, daha önce de savcı ve hukukçuların harekete geçmesini ve görevlerini yapmasını istediğini ve bu sözlerinin arkasında olduğunu ifade etti.

KLİP TARTIŞMASI

Bir gazetecinin Ozan Arif'in yazdığı ve İsmail Türüt'ün söylediği parçayla ilgili değerlendirmelerini sorması üzerine Yazıcıoğlu, Ozan Arif'in parçasını okuduğunu belirterek, parçada sakıncalı bir şey görmediğini kaydetti.

Parçanın sözlerinde kışkırtıcı ve bölücü bir niyetin olmadığını, fakat klibi benimsemediğini ve hoş görmediğini ifade eden Yazıcıoğlu, Ozan Arif'in Türkiye'nin birliği ve beraberliğine kastedecek ve bölücü, hain emellerle faaliyet yapanlara karşı milletin duygularına tercüman olduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!