16 segmentte 155 otomobil en beğenilen olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

16 segmentte 155 otomobil en beğenilen olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2007 00:00

Türkiye’nin ilk ve tek haftalık gazetesi Hürriyet Otoyaşam olarak geleneksel hale getirdiğimiz ’Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ yarışması Otobil’in dördüncüsünü Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve Intercity’in sponsorluğunda bugün başlatıyoruz.

Türkiye’nin en büyük ve en çok katılım alan yarışması olan Otobil, büyük bir destekle dördüncü kez yılın en beğenilen otomobillerini seçmek için hazır. Hürriyet okurları, ’Otobil’ yarışması ile bu yıl 16 ayrı segmentte yer alan 155 model içinde Türkiye’nin en beğenilen otomobillerini seçecek. 5 ay sürecek yarışmanın birincileri Şubat ayında belli olacak.

İLK TUR 10 HAFTA SÜRECEK

Bugünden itibaren her Çarşamba Hürriyet Otoyaşam Gazetesi, www.hurriyet.com.tr, www.hurriyetoto.com, www.e-kolay.net ve www.cnnturk.com sitelerinde tanıtılacak adayları inceleyerek favori otomobillerinizi oylayıp, yılın en beğenilen otomobillerini belirleyebilirsiniz. Sizler katılımcılar olarak her segmentte favori olarak belirlediğiniz 3 otomobil için oy kullanılabileceksiniz. 10 hafta sonra her ise her segmentin 3 finalisti sizler tarafınan belirlenen oylarla ortaya çıkacak ve 5 Aralık tarihinde Hürriyet Otoyaşam gazetesinde resmi olarak açıklanacak.

Tüketiciler adına yılın finalistlerini test edecek olan jüri 13 Aralık’da Autodrom’da toplanacak ve 16 segmentin 3’er finalist otomobillerini deneyerek puanlayacaklar. 48 finalist otomobil için ayrı ayrı verilecek olan bu puanlar halk oylarını katsayı olarak etkilese de nihayi belirleyici olmayacak. Daha sonra, jüri tarafından denenen finalist otomobiller için 9 Ocak’a kadar 5 hafta boyunca oy kullanabileceksiniz. Böylece 16 segmentte yılın en beğenilen 16 otomobili halkın oylarıyla seçilmiş olacak. 13 Şubat’ta ise her segmentin birincisi Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nde açıklanacak.

OYLAMA NASIL YAPILACAK

Bugünden itibaren başlayan Otobil yarışmasına katılmak isteyenlerin, www.hurriyet.com.tr, www.hurriyetoto.com, www.e-kolay.net veya www.cnnturk.com internet adreslerine girip OTOBİL logosuna tıkladıktan sonra, ad, soyad, e-mail ve adres bilgilerini doldurmaları yeterli. Ayrıca Hurriyet.com.tr üyeliği olanlar, bu şifre ve kullanıcı adlarını yazarak da oy kullanabilecekler. Bu işlemlerin ardından, her segmentte favoriniz olan 3 otomobil için oy kullanabiliyorsunuz. Kullanıcılar sisteme kayıt olduktan sonra, 9 Ocak tarihine kadar finalde yarışacak otomobiller için oy kullanabilecekler. Sürprizlerden haberdar olabilmeniz için her hafta Otoyaşam’da yayınlanan aday otomobil listelerini takip etmenizi tavsiye ederiz.

Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve İntercity’nin sponsor olduğu ’Otobil’ yarışmasında bu yıl yer alacak 16 segment ise şöyle: "Küçük A, Küçük B, Giriş, Orta Sedan, Orta Hatchback, Orta Üst, MPV, Üst, Coupe Cabrio, Coupe Cabrio Üst, 4X4, Lüks 4X4, Lüks, Pick-up, Hafif Ticari Araçlar, Yerli Binek. Geçen yıl 17 olan segment sayısını bu yıl hafif ticari ve yerli hafif ticari sınıftaki model azlığı nedeniyle 16’ya indirdik.

3 yılda 615 bin oy

4’üncüsünü başlattığımız Otobil yarışması bugün kendi alanında Türkiye’nin en büyük yarışması. Hatta katılım olarak Avrupa çapında bir yarışma olduğunu bile söyleyebiliriz. Otobil’i ilk düzenlendiğimiz yıl 25 binin üzerinde otomobilsever toplam 125 bin oy kullanmıştı. İkinci Otobil yarışmasında ise oylama sisteminin değişmesiyle herkese bir kez oy kullanma hakkı verilmiş, bunun sonucunda da 17 bin 500 otomobilsever 220 bin oy kullanarak Türkiye’nin en beğenilen 12 otomobilini seçmişti. Otobil’in üçüncü yılında ise 23 bin otomobilsever tarafından 270 binin üzerinde oyla yılın en beğenilen 17 otomobili belirlenmişti. Böylece ilk üç yılda 65 bin 500 otomobilsever 615 bin oy kullanarak yılın en beğenilen otomobillerini seçerek önemli bir katılım sağlamıştı.

85 kişi oy kullanıp hediyeler kazanacak

6 Şubat günü yapılacak tören ile birincilik kupalarına kavuşacak otomobiller ortaya çıktıktan sonra, 13 Şubat tarihinde şampiyonlar Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nde duyurulacak. 20 Şubat’ta ise oy kullananlar arasında yapılacak olan hediye çekilişi ile kazananlar belirlenecek. 26 Şubat tarihinde ise birbirinden güzel armağanları almaya hak kazananlar Hürriyet gazetesinde açıklanacak. İşte o hediyeler...

5 ÇİFTE Wow Cremlin Palace’da 7 gece tam pansiyon ücretsiz konaklama

5 KİŞİYE Sony’den Bluetooth’lu Oto CD Çalar

5 KİŞİYE Navitech’ten portatif navigasyon sistemi

10 KİŞİYE AUTODROM’ileri sürüş teknikleri eğitimi

10 KİŞİYE PİRELLİ’den birer takım T hız grubu oto lastiği

10 KİŞİYE ADV/DAMAT/TWEEN’den 250 YTL tutarında hediye çeki

20 KİŞİYE PETROL OFİSİ’nden 100 YTL’lik akaryakıt çeki

20 KİŞİYE ZIEBART’tan boya parlatma ve ultra koruma sistemi.

KÜÇÜK A SEGMENTİ ADAYLARI

CITROEN C1

Fransız Citroen’in en küçük modeli olan C1, şirin tasarımı ve küçük boyutları ile dikkat çekiyor. Bir şehir içi otomobilinden beklenebilecek her şeyi karşılayan C1’in biri benzinli biri dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 1.0 litre hacmindeki benzinli motor 68 beygir maksimum güç üretiyor. 1.4 litrelik dizel motor seçeneği ise 54 beygir güç üretiyor. Tek donanım paketi ile satılan C1, küçük boyutlarına rağmen 4 kişi için yeterli iç hacim sunuyor.

PEUGEOT 107

Fransız Peugeot’un en küçük aracı 107, markanın diğer modellerinde de kullanılan geniş hava girişi sayesinde gülümseyen bir yüze sahip. Küçük boyutları ile şirin bir şehir otomobili olan 107 geniş iç mekanı ile dikkat çekiyor. 1.0 litre 68 beygir benzinli ve 1.4 litre 54 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan 107 Trendy isimli tek donanım seçeneği ile satılıyor. Ayrıca 2Tronik isimli hem otomatik hem de manuel olarak kullanılabilen şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.

KIA PICANTO

Dünya otomotiv pazarlarına sunduğu modellerle, zorlu bir rakip olduğunu ortaya koyan Güney Koreli Kia, Türkiye’de de ürün gamını çeşitlendirdi ve Picanto modeliyle küçük segmentte de yerini aldı. Küçük boyutları sayesinde, park manevraları daha kolay bir hal alıyor. Kia’nın ’B’ segmentindeki temsilcisi Picanto’nun 1.1 litre hacimli ve 65 beygir güç üretene bir motoru bulunuyor. Advance ve Comfort olmak üzere iki donanım seçeneğine sahip olan araçta otomatik vites seçeneği de bulunuyor.

HYUNDAI ATOS

En küçük Hyundai modeli olan Atos, şirin bir tasarıma sahip. Koreli üreticinin artırdığı kalite anlayışını küçük sınıfa yansıtan model olan Atos, tek motor ve donanım seçeneğine sahip. 1.1 litre hacmindeki küçük motor 63 beygir güç üretiyor. Bu motor araca yeterli performansı sunarken düşük yakıt tüketimi de sağlıyor. GLS ve Style olmak üzere iki farklı donanım seviyesine sahip olan Atos’ta otomatik vites seçeneği de bulunuyor.

KÜÇÜK B SEGMENTİ ADAYLARI

DAIHATSU MATERIA

Üretiği kompakt otomobillerle otomotiv dünyasında tanınan Japon üretici Daihatsu, kübik otomobillere en güzel örneklerden biri olan Materia ile gençleri hedefliyor. Farklı tasarımı, geniş iç mekanı ile ferah ve çok yönlü özelliklere sahip Materia, iç mekanında sunduğu özelliklerle de dikkat çekiyor. Ayarlanabilir koltuklar sayesinde 2.2 metre uzunluğundaki yüklere dahi alan yaratılabiliyor. İleri geri kayabilen arka koltuklar, tercihe göre geniş diz mesafesi ya da 619 lt’lik geniş bagaj alanı sunuyor. 1.5 litre hacminde bir motora sahip olan Materia’nın maksimum gücü 103 beygir. Araçta otomotik vites seçeneği de bulunuyor.

HYUNDAI GETZ

Hyundai’nin küçük sınıftaki temsilcisi Türkiye’de başarılı satış rakamlarına ulaştı. Fiyat avantajları ve sunduğu geniş donanım listesiyle sınıfının dikkat çeken modelleri arasında yer alan Getz’te 1.4 litre 97 beygir ve 1.6 litre 106 beygirlik benzinli motor seçeneklerinin dışında; 1.5 litrelik 88 ve 110 beygir güç üreten iki farklı dizel motor seçeneği bulunuyor. GLS isimli tek donanım seçeneğine sahip olan araç opsiyonel donanımlarla zenginleştirilebiliyor.

DAIHATSU SIRION

Daihatsu’nun küçük sınıftaki diğer temsilcisi Sirion, tamamen yenilenen dış tasarımıyla dikkat çekiyor. 1.0 litre 69 beygir ve 1.3 litre 87 beygir gücünde iki benzinli motor seçeneği bulunan Sirion’un standart versiyonu dışında Sporty isimli bir donanım seçeneği daha bulunuyor. Sadece kırmızı ve yeşil renk seçenekleri ile satılan bu donanım paketi ile araç daha sportif bir görünüme kavuşuyor. Sirion’da 1.0 litre 69 beygir ve 1.3 litre 87 beygir olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor.

FIAT PALIO

İlk kez 1998 yılında piyasaya sunulan Fiat Palio bu güne kadar geçirdiği üç makyaj operasyonu ile bugünkü halini aldı. 1.2 litre 8V, 1.2 litre 16V ve 1.4 litrelik benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, 1.3 litre hacminde Multijet dizel motor opsiyonu da bulunuyor. Palio’da Active ve Dynamic olmak üzere iki farklı donanım seviyesi bulunuyor. Ayrıca ’Speedgear’ isimli hem otomatik hem de manuel olarak kullanılabilen şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.

FORD FIESTA

Fiesta küçük bir Focus görünümüyle bu sınıfta dikkat çekiyor. Ford’un güvenlik ve konfor ilkeleri göz önünde bulundurularak tasarlanan Fiesta, 1.4 litre 80 beygir, 1.6 litre 100 beygir ve 1.4 litre TDCi 68 beygir olmak üzere 3 farklı motor seçeneğine sahip. İki farklı donanım paketi bulunan araçta, dizel motorlu versiyon sadece Comfort paketiyle satışa sunuluyor. Benzinli modeller hem Comfort hem de Ghia paketiyle tercih edilebilir.

LANCIA YPSILON

İtalyan üretici Lancia’nın küçük sınıftaki temsilcisi Ypsilon, farklı çizgileri ve isteğe göre değişik renk kombinasyonları yaratılmasına izin veren tasarımı ile küçük sınıfın dikkat çeken modelleri arasında yer alıyor. Ypsilon’da ikisi benzinli ikisi dizel olmak üzere 1.4 litre 77 beygir, 1.4 litre 95 beygir benzinli; 1.3 litre 75 beygir ve 1.3 litre 90 beygir gücünde 4 farklı motor seçeneği bulunuyor.

FORD FUSION

Kardeşi Fiesta ile aynı platformu paylaşan Fusion, yerden yüksek yapısı ile diğer küçük rakiplerinden ayrılıyor. Bir 4x4’e yakın oturma pozisyonuna sahip olan Fusion, yüksek görüş sayesinde güvenli sürüşlere imkan tanıyor. 1.4 litre 68 beygir ve 1.6 litre 90 beygirlik dizel motor seçeneklerinin yanı sıra; 1.6 litrelik 100 beygir güç üreten benzinli motor da seçenekler arasında yer alıyor. 1.4 litrelik dizel motor seçeneğinde ASM isimli yarı otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabilirken, benzinli versiyonda 4 ileri otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor. Araçta Comfort ve Lux olmak üzere iki donanım paketi bulunuyor.

SEAT IBIZA

Volkswagen grubu çatısı altındaki İspanyol üretici Seat’ın küçük sınıftaki modeli Ibiza, markanın en önemli modellerinden birisi. Alfa Romeo’dan Seat’a geçen Da Silva tarafından şekillendirilen Ibiza, 8 farklı motor seçeneği ile dikkat çekiyor. Benzinli motorların güçleri 1.4 litre 75-100 beygir ve 1.8 litre 150-180 beygir arasında değişirken; dizel motorlar ise 1.4 litre 80 beygir ve 1.9 litre dizel 130-160 beygirlik seçeneklerden oluşuyor. Seat kalabalık motor seçeneğinde olduğu gibi 6 farklı donanım paketi ile de dikkat çekiyor.

MITSUBISHI COLT

İngilizce’de ’tay’ anlamına gelen Colt, Türkiye’de 1.1 litre 75 beygir, 1.3 litre 95 beygir ve 1.5 litre 109 beygir benzinli, 1.5 95 beygir dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneğiyle satılıyor. Colt’ta 5 ileri spor, kısa vites aralıklı düz vites seçeneği tüm versiyonlarda standart olarak yer alırken, şehir içinde otomatik, şehir dışında ise düz vites isteyenler için tasarlanan ’Allshift’ (6 ileri otomatikleştirilmiş düz şanzıman) seçeneği de bulunuyor. Düz vites modunda sürücü yarış otomobillerindeki gibi vites kolunu ileri geri hareket ettirerek vites değiştirebiliyor.

PEUGEOT 207

Tüm dünyada 5 milyon adet satan 206’nın yerine geçen 207, markanın 407 modeli ile başlattığı tasarım çizgilerine sahip. Önde büyük havalandırma ızgarası ile agresif bir görüntü sunan 207, aynı zamanda şirin bir otomobil olmayı da başarıyor. 1.4 litre 75 beygir ve 1.4 litre 90 beygir gücündeki benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.4 litre 70 ve 1.6 litre 90 beygir gücünde dizel motor seçenekleri de 207’de bulunuyor. Araçta Trendy ve Premium olmak üzere iki farklı donanım seviyesi mevcut. 207, EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak güvenliğini de kanıtlamıştı.

NISSAN MICRA

Micra, sevimliliğiyle özellikle kadın sürücülerin kalbini fethetmeye aday kompakt modellerden biri. Nissan Micra, Türkiye’de 1.2 litre 65 beygir, 1.6 litre 110 beygir benzinli ve 1.5 litre 82 beygir gücündeki dizel motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Otomobilde otomatik vites opsiyonu 1.2 litre motora sahip versiyonlarda bulunuyor. Micra, sahip olduğu yol bilgisayarıyla doğum günlerini ve yıl dönümlerini hatırlatma özelliğine sahip. Mirca, Mood, Passion, Tekna ve Sport isimli donanım paketleri ile satılıyor.

RENAULT CLIO

Renault’un başarılı küçük modeli Clio, üçüncü jenerasyonu ile Türkiye’de üretiliyor. Geniş iç mekanı ve ağabeyi Megane’a benzeyen tasarımı sayesinde ilgi çeken bir otomobil haline gelen Clio sunduğu yüksek güvenlik ile de dikkat çekiyor. Clio’da 1.2 litre 75 beygir, 1.4 litre 98 beygir ve 1.6 litre 112 beygirlik benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.5 litre 65 ve 80 beygir gücünde iki farklı dizel motor seçeneği de bulunuyor. Araçta Authentique, Dynamique ve Expression olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunuyor.

OPEL CORSA

Opel Corsa 1982 yılında piyasaya sunulduğu tarihten bu yana sınıfında en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Dördüncü jenerasyonu ile Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Corsa’da dört farklı motor seçeneği bulunacak. 1.2 litre 75 beygir ve 1.4 litre 90 beygir benzinli motor seçeneklerini 1.3 litre 75 ve 90 beygir gücündeki dizel motorlar takip edecek. Serinin en üst motor seçeneği olan, 1.7 litre hacminde 125 beygir gücündeki CDTI dizel motor ise yıl sonunda seçenekler arasına eklenecek. Araçta Enjoy, Sport ve Cosmo donanım paketleri sunulacak.

SKODA FABIA

En küçük Skoda modeli olan Fabia, başarılı tasarımı sayesinde fazla bir değişikliğe uğramadı. VW çatısı altına girdikten sonra gözle görülür bir biçimde otomobillerinde kaliteyi artırdı. Beş farklı donanım seviyesi ile satılan Fabia, 1.2 litre 64 beygir ve 1.4 litre 75 beygir benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.4 litre 70 veya 80 beygirlik dizel seçeneği de bulunuyor. 75 beygirlik benzinli motor seçeneğinde otomatik şanzıman opsiyonu da bulunuyor.

SUZUKI SWIFT

Uzun bir aradan sonra tamamen yenilenen Suzuki Swift, 2004 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Uzun yıllar boyunca köşeli tasarıma sahip bir şekilde üretilen Swift, 1.3 litrelik motoruyla 100 beygir güç üretiyordu. Bu başarılı motoruyla kendisine büyük bir hayran kitlesi oluşturan Swift, köşeli tasarımını yeni modelde yuvarlak yüzeylere bırakmış. Mini modellerine benzeyen tavan ve far tasarımıyla dikkat çeken otomobilin iç tasarımı da oldukça modern bir şekilde yeniden yaratılmış. Otomobilin 1.3 ve 1.5 litre hacimli benzinli motorlarının yanında 1.3 litre hacminde bir de dizel motoru bulunuyor.

TOYOTA YARIS

Toyota’nın küçük modeli Yaris, yenilendikten sonra bu yıl başında Türkiye’de satışa sunulmuştu. Öncüsüne göre büyüyen boyutları ile geniş bir otomobil haline gelen Yaris, aynı zamanda EuroNCAP çarpışma testlerinden aldığı 5 yıldızla daha güvenli bir otomobil olduğunu da gösterdi. 1.0 litre 69 beygir, 1.3 litre 87 beygir benzinli ve 1.4 litre 90 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan Yaris’te, Terra, Sol ve Sol Special olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunuyor. ’Multimode’ isimli otomatik şanzıman bütün motor seçeneklerinde opsiyonel olarak sunuluyor.

MPV SEGMENTİ ADAYLARI

FORD S-MAX

Ford’un aile aracı Galaxy ile aynı platformda geliştirdiği S-Max, hem fonksiyonelliği hem de sportifliği bir arada sunabilen bir model. Dış tasarımında spor otomobillerde görmeyşe alışık olduğumuz tarzda tamponlar ve rüzgar girişleri ile donatılan S-MAX, Türk tasarımcı Murat Güler’in imzasını taşıyor. Yüksek tavan yapısına rağmen yere yakın tasarlanan ve dar camları ile çok sportif görünen S-MAX görünümü kadar sportif kullanım özelliklerine sahip. Özellikle yol tutuş konusunda başarılı özellikler sergileyen S-MAX iç mekan konusunda da yolcularını memnun ediyor. Stadyum tipi koltukları ile arkada oturanların da rahatlıkla yolu takip edebildiği S-MAX, 7 kişilik oturma kapasitesine sahip. S-Max’teki 2.0 litre hacimli dizel motor 140 beygir güç üretiyor. Araç motorunda olduğu gibi donanımında da Titanium ismindeki tek paket ile satılıyor.

KIA CARENS

Koreli üretici Kia’nın kompakt sınıftaki modeli Cee’d platformunda geliştirdiği MPV’si Carens, tasarımı sayesinde büyük bir aile otomobil etkisi yaratsa da aslında sınıfının standartlarında bir model. Geniş cam yüzeyi sayesinde iç mekanda ferah bir atmosfer sunan Carens’in bagaj hacmi 515 litre. Aracın arka koltukları yatırıldığı taktirde ise bu hacim bin 618 litreye kadar çıkabiliyor. Çocuklu aileler düşünülerek araçta çocuk koltuğu bağlantı noktaları hazırlanmış. 2.0 litre 140 beygir gücündeki dizel motor ile donatılan Carens, düşük yakıt tüketimi ile performansı bir arada sunuyor.

KIA CARNIVAL

Daha büyük boyutlarıyla Kia Carens’in abisi sayılabilecek Kia Carnival, sportif sayılabilecek çizgileri ile SUV otomobilleri andırıyor. Tek donanım paketi ile gelen Carnival’da otomatik vites standart olarak bulunuyor. 2.9 litre hacminde ve 185 beygir gücündeki dizel motora sahip olan araç konfor ve güvenlik donanımı açısından, zengin bir aksesuar listesine sahip. Carnival, 7 kişilik oturma kapasitesi ile yolcularını rahat ettirmeyi başarıyor.

HYUNDAI MATRIX

Hyundai Matrix, kısa süre önce yerli bir otomobil haline geldi. Üretimine Türkiye’de devam edilen Matrix, dış tasarımındaki köşeli ve sert hatlara rağmen iç mekanda oldukça yumuşak ve kullanışlı bir atmosfere sahip. Yüksek tavanı sayesinde ferah bir ortam sunan Matrix, dışı gibi farklı konsol tasarımı ile de farklı görünmek isteyen aileleri hedefliyor. Matrix 345 litrelik bagaj hacmine sahip. Ünlü tasarım firması Pininfarina’nın imzasını taşıyan otomobilde 1.6 litre 103 beygir benzinli ve 1.5 litre 110 beygir gücünde dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği görev yapıyor. Matrix’te Team, Select ve Style olmak üzere üç farklı donanım seviyesi bulunuyor.

DACIA LOGAN MCV

Ucuz otomobil üretme projesini Logan’ı üreterek hayata geçiren Romanyalı üretici Dacia, Logan’ın sedan versiyondan sonra MCV adını verdiği station versiyonunu da üreterek 7 kişilik kalabalık ailelere uygun fiyatlı bir otomobil geliştirdi. Logan MCV’nin özellikle uygun fiyatı ve ekonomik motorları ön plana çıkıyor. İşlevselliği ile dikkat çeken araçta 1.5 litre 65 beygir dizel ve 1.6 litre 90 beygir benzinli motor bulunuyor.

TOYOTA COROLLA VERSO

Toyota Corolla Verso, Avrupa pazarı için sadece Toyota Adapazarı Fabrikası’nda üretiliyor. Verso, araç içinde çeşitli oturma kombinasyonlarının oluşturulabilmesini sağlayan Easy Flat7 koltuk sistemi ile 7 kişilik kalabalık ailelerin tercih edebileceği bir model haline geliyor. Yenilikçi tasarımı ve performanslı motorlarıyla ön plana çıkan Toyota Corolla Verso’da 1.6 litre 110 beygir benzinli ve 2.2 litre 136 beygirlik dizel motor bulunuyor.

MERCEDES B SERİSİ

Mercedes-Benz’in ilk kez 2002 yılında tanıttığı yeni Sports Tourer konseptinden türetilen B Serisi, üst sınıftaki S Serisi kadar geniş arka diz mesafesi sunuyor. Tasarımında yeni C Serisinden izler taşıyan B Serisi, Mercedes’in hem sportif hem de fonksiyonel bir aile otomobili hayalini gerçekleştirdiği bir model. Mercedes B Serisi’nin en önemli özelliği ise 544 litrelik bagajının 2 bin 245 litreye kadar artırılabiliyor olması. B Serisi’nde 1.5 litre benzinli ve 2.0 litrelik dizel motor seçenekleri bulunuyor. B Serisi EuroNCAP’te 5 üzerinden 5 yıldız, çocuk güvenliğinden de 4 yıldız aldı.

VW GOLF PLUS

Volkswagen’in Golf platformu üzerinde geliştirdiği MPV sınıfındaki yeni modeli Golf Plus, yüksek oturma pozisyonu ve tamamen kendine özgü kabin tasarımıyla dikkat çekiyor. Golf Plus, birçok değişkenliği ve fonksiyonelliği içerisinde barındırıyor. Golf’ü seven fakat çocukları olduğu için Golf’ten daha fazlasını isteyen ailelerin tercih edebilecekleri araç ileri geri hareket ettirilebilen arka koltukları ile bagaj hacmini 305 ile 443 litre arasında değiştirebiliyor. Ayrıca arka koltukların katlanması ile bu hacim 1360 litreye çıkarılabiliyor. Golf Plus sadece 1.6 litre 115 beygir gücündeki FSI benzinli motor ile tercih edilebiliyor.

RENAULT ESPACE

MPV’lerin Avrupa’daki atalarından biri olarak kabul edilen Espace, geniş ön camı ve cam tavanının yanı sıra, yüksek yapısı ile iç mekanda çok ferah bir atmosfer vaadediyor. Espace, 7 adet tek kişilik koltukları ile her yolcusunu rahat ettirmeyi hedefliyor. Geniş ön konsolu ve fonksiyonelliği artıran birçok gizli eşya gözü ile dikkat çeken Espace’de 1.9 litre 117 beygir ve 2.2 litre 150 beygir dizel motor ile 2.0 litre Turbo 165 beygir gücünde benzinli motor seçeneği yer alıyor.

OPEL ZAFIRA

Adı dışında her şeyi yenilenen ikinci nesil Zafira, dinamik görünümüyle aile otomobilleri arasında önemli bir yere sahip. Avrupa’da yükselişe geçen MPV’lerin öncülerinden biri olan Zafira, 7 kişilik oturma kapasitesi sayesinde bol çocuklu ailelere de hitap ediyor. İç mekanda koltuk sihirbazı olarak adlandırabileceğimiz Flex7 sistemi sayesinde üçüncü koltuk sırası aracın bagajında kayboluyor veya araç 6-5-4-3 ya da 2 kişilik olarak da kullanılabiliyor. Astra ile aynı platformu taşıyan araç 4 farklı motor seçeneğine sahip. 1.6 litre 105 beygir ve 1.8 litre 140 beygir gücündeki benzinli motorların dışında; 1.9 litre 150 beygirlik dizel güç üniteleri, Zafira’nın motor seçeneklerini oluşturuyor.

SKODA ROOMSTER

Çek üretici Skoda’nın, birçok otomobilin özelliğini bir arada bulunduran araç olarak piyasaya sunduğu Roomster, farklı tasarımı, ergonomik özellikleri ve geniş iç mekanı ile genç aileleri hedefleyen bir otomobil. Fabia ve Octavia’dan esinlenilerek tasarlanan araç değişken bir iç mekana sahip. 5 kişiye yeterli yaşam alanını sunan Roomster’in 530 litrelik bagaj hacmi katlanabilen arka koltuklarla birlikte 1780 litreye kadar ulaşabiliyor. Roomster’da 1.2 litre 62 beygir, 1.4 litre 85 beygir ve 1.6 litre 105 beygirlik benzinli motor seçeneklerinin dışında 1.4 litre 70 ve 80 beygirlik iki dizel motor seçeneği de bulunuyor.

SEAT ALTEA

Ünlü otomobil tasarımcısı Walter da Silva tarafından yaratılan Altea, markanın yeni yüzünün ilk temsilcisi. Toledo ve Leon modellerinin tasarımına da öncülük eden Altea diğer kardeşlerinden yüksek tavan yapısı ve esnek iç mekanı ile ayrılıyor. Çarpışma testlerinden aldığı 5 yıldız ile güvenlik konusunda dikkat çeken modellerden biri olan Altea, aile otomobili olmasına rağmen sahip olduğu sportif motorlarla da sınıfında farklı bir konuma ulaşıyor. Altea’da 1.6 litre 102 beygir, 2.0 litre 150 beygir benzinli; 1.9 litre 105 beygir ve 2.0 litre 140 beygir dizel olmak üzere toplam 5 motor seçeneği bulunuyor.

RENAULT GRAND SCENIC

7 kişilik oturma kapasitesi ile geniş ailelere hitap eden Grand Scenic’in standart Scenic modelinden tek farkı, uzun dingil mesafesi. Artan uzunlukla birlikte üçüncü koltuk sırasının da araca rahatlıkla yerleştirilmesi sağlanmış. Bu sayede 7 kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği bir otomobil haline gelen Grand Scenic, konforlu yolculuklara olanak tanıyor. Üçüncü koltuk sırası kullanımdayken dahi 200 litre bagaj hacmi sunan araç, üçüncü koltuk sırası katlandığında 550 litrelik hacme, ikinci ve üçüncü koltuk sıraları söküldüğünde ise bin 920 litrelik hacme kavuşuyor. Grand Scenic’in iç mekanında toplam hacimleri 85 litreye ulaşan eşya yerleştirme gözleri de bulunuyor.

CITROEN C4 GRAND PICASSO

C4 Picasso’nun stili, orijinal ve dinamik hatlarıyla dikkat çekiyor. Geniş açılı panoramik ön cam ve geniş yan camlar Citroen visiospace ailesine ait olduğunun altını çiziyor. İç mekanda ise ençok dikkat çeken şey geniş ön cam. Cam tavana doğru yuvarlanarak fanusun içindeymiş gibi bir his uyandıran C4 Picasso, geniş iç mekanında birçok saklama gözüne de ev sahipliği yapıyor. C4 Picasso’da 1.6 litre HDI dizel motor seçeneği 5 vitesli düz şanzıman veya 6 vitesli otomatikleştirilmiş manuel şanzıman (MCP) ile tercih edilebiliyor. Otomatik elektrikli park freni ve yokuşta marş yardımı ise sürüşü kolaylaştırın özellikler arasında yer alıyor.

NISSAN NOTE

Nissan Note, MPV olmasına rağmen tasarım hileleri ile sportif bir hacthback gibi duran Note, küçük boyutlarına rağmen geniş iç mekan sunmayı başarıyor. Bagajında sunduğu ’flexiboard’ isimli sistem sayesinde hem bagaj zemini yükseltilebiliyor hem de bagajın ikiye ayrılarak farklı eşyaların birbiriyle temas etmeden taşınabilmesi sağlanıyor. Ayrıca ileri-geri hareket ettirilebilen arka koltuklar sayesinde bagaj hacmi 280 ile 437 litre arasında değişen değerlere ulaşabiliyor. Note’da 1.4 litre 88 beygir ve 1.6 litre 110 beygir olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneği bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!