Hakimin eşi Beşiktaşlı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hakimin eşi Beşiktaşlı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 10:00

Alaattin Çakıcı'nın yurtdışına kaçışına yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan Sinan Engin'in davasına bakan hâkimin eşinin BJK'da çalıştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Milliyet gazetesinin haberine göre: "Beşiktaş futbol takımı menajeri Sinan Engin'in, Alaatin Çakıcı'nın yurtdışına kaçışına ilişkin 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya bakan ağır ceza mahkemesi başkanı Nurettin Ak'ın eşinin, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde (BJK) görev yaptığı ortaya çıktı. Bu durum, etik tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Çakıcı'nın, Engin'in de adının karıştığı firar süreci ve sonrasındaki olaylar şöyle gelişti: Karagümrük Spor Kulübü lokalinin silahla taranması olayının talimatını verdiği gerekçesiyle İstanbul 1 No'lu DGM'de yargılanan Çakıcı "Çıkar amaçlı çete oluşturmak" ve "15 kişinin yaralanması" suçundan toplam 5 yıl ağır hapis cezasına mahkûm oldu.

Ardından mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak Çakıcı hakkında 28 Kasım 2002'de tahliye kararı verdi. Ancak bir gün sonra başsavcılığın talebi üzerine bir üst mahkeme, Çakıcı hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Haberin Devamı

Çakıcı futbolcu seçecekti!

Yargıtay süreci devam ederken, Çakıcı da yurtdışına kaçış hazırlıklarına başladı. Çakıcı'nın kullanması için, Erol Evcil'in yanında çalışan İbrahim Arı ve Alaettin Albayrak adına düzenlenmiş pasaportlar çıkartıldı.

Pasaportlara, İtalya Başkonsolosluğu'ndan dönemin Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin referans yazısıyla "Schengen" vizesi alındı. Vize işlemleri için BJK'yı devreye sokan kişinin ise Engin olduğu öne sürüldü.

Yargıtay, Çakıcı'yı yeniden cezaevine gönderecek kararı DGM'ye 3 Mayıs 2004'te ulaştı. Ancak İbrahim Arı adına düzenlenen pasaporta kullanan Çakıcı, hakkında yakalama emri çıkartılmadan saatler önce, "Brutus" isimli yatla Antalya'dan Yunanistan'ın Rodos adasına kaçtı. Teknik takibe takılan ve şifreli konuşmalarda Çakıcı'nın yurtdışına gidiş nedeni, "futbolcu seçmek" olarak geçiyordu. Vize için gereken belge ve fotoğrafları tamamlamak amacıyla seçilen krampon ve forma gibi şifreler de futbol dünyasındandı.

Eşi BJK'da işe girdi

Avusturya'da yakalanıp Türkiye'ye iade edilen Çakıcı'nın yurt dışına kaçışıyla ilgili, Erol Evcil, Engin ve Kaşif Kozinoğlu'nun da aralarında bulunduğu 24 kişi hakkında, 2004'de İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Haberin Devamı

Engin ile Evcil'in, "Suç örgütüne yardım ve yataklık etmek", "sahte pasaport ve evrak düzenlemek" suçlarından 1.5 - 4'er yıl arasında hapsi istendi.

Son duruşması 6 Eylül'de görülen dava sürerken, Engin'i yargılayan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Nurettin Ak'ın eşi Hale Ak, BJK'da işe başladı. Ak'ın sigortasını 1 Ocak 2006'da yaptıran kulüp, SSK'ya prim ödemelerini yapıyor. Kulüp görevlileri, Ak'ın şu anda dışardan hukuk müşaviri olarak görev yaptığını söyledi. Ak'ın maaşı öğrenilemedi. Konuyla ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz hâkim Ak'ın rapor aldığı belirtildi.

'Oğlum yanında çalışıyor' dedi

Banka suçlarıyla ilgili ihtisas mahkemesine başkanlık eden hâkim Ertuğrul Tokalakoğlu, Pamukbank'ı zarar uğratmakla suçlanan Mehmet Emin Karamehmet'in yargılandığı davadan "Yanında oğlum çalışıyor" diyerek çekilmişti. Oğlunun Karamehmet'in şirketi Turkcell AŞ'de çalıştığını belirten İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tokalakoğlu, "En ufak bir söz, laf gelsin istemiyorum" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!