3 gün torun 5 gün siyaset

Güncelleme Tarihi:

3 gün torun 5 gün siyaset
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak ve yeni doğan ikinci torununu görmek için eşi Emine Erdoğan ile birlikte ABD’ye gitti.

Erdoğan, ABD’de ilk 3 günü Washington’da, oğlu Bilal ve gelini Reyhan Erdoğan’ın ikinci çocuğu Ömer Tayyip ile geçirecek. Erdoğan, 24 Eylül’deki ikinci durağı New York’ta ise ABD Başkanı George W. Bush ile bir araya gelecek. Bush’un, BM’nin "İklim Değişikliği" konulu oturumuna katılacak liderler onuruna vereceği resepsiyona katılacak Erdoğan, ardından ABD’deki Fethullah Gülen cemaatinin kurduğu New York Türk Kültür Merkezi’nin Waldorf Astoria Oteli’ndeki iftar yemeğinde bulunacak. Erdoğan, burada ABD Başkan aday adayı Hillary Clinton ve eşi, eski Başkan Bill Clinton ile iftar yemeği yiyecek. Erdoğan, Clinton Vakfı’nda katılacağı panelde ise Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile bir araya gelecek. Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşüp, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un vereceği resepsiyon ve sabah kahvaltısına eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılacak. Erdoğan, BM Genel Kurulu’na da hitap edecek.

FT: Demedi

FINANCIAL Times Gazetesi’nin Türkiye muhabiri Vincent Boland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demeciyle ilgili olarak, "Başbakan Erdoğan mülakat sırasında anayasa reformu ve türban yasağı değişikliği arasında doğrudan bir bağ kurmamıştır. Başbakan, türban yasağının üniversitelerde kaldırılmasının 1980’den önceki durumu yeniden canlandıracağını söylememiştir" açıklamasını yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!