Formda vücutların altın kuralı: Egzersiz

Kasları güçlendiren egzersizler giderek trend bir spora dönüşüyor. Neden olmasın? Kolay hareketlerle bile kısa bir sürede vücudunuzu forma sokmanız ve yağlarınızı kaslara dönüştürmeniz mümkün...

Ağırlık kullanarak yapılan egzersizler, vücudunun her bölgesini çalıştırmak isteyenler için ideal. Üstelik etkileri de oldukça belirgin. Bu egzersizler birkaç etkiyi aynı anda gösteriyor çünkü.

Göğüs ve sırt kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız; ellerinizi yerde omuz hizasında açarak dizlerinizin üzerine çökün. Sağ bacağınızı geriye doğru kaldırın. Bu sırada dirseklerinizin üzerinde vücudunuzu yere doğru yaklaştırın. Bacaklarınız ve sırtınız düz bir çizgi oluştursun. Kollarınızı yeniden gerginleştirin ve bacaklarınızı eski pozisyona getirin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da gerçekleştirin.

Karın kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız; sırt üstü yere uzanın. Kollarınızı vücudunuzun iki yanına uzatın. Şimdi bacaklarınızı 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde yukarıya doğru kaldırın. Nefes alın, karın kaslarınızı gerin. Bacaklarınızı yeniden yere uzatın.

Bacak ve popo kaslarınızı geliştirmek için; dizlerinizi hafif kırarak ayakta düz bir şekilde durun. Şimdi ellerinizle yukarıda bir şeyleri tutmaya çalışır gibi kollarınızı olabildiğince yukarıya doğru uzatın. Aynı hareketi birkaç kez tekrarlayın.

Kara büyü

Siyahın modası hiç geçmiyor. Hem podyumların hem de makyaj ürünlerinin ası, kendi güvenli duruşuyla gözlerde, dudaklarda ve tırnaklarda asaletini bu sezon da korumaya devam ediyor. Bu kez hem tasarımcılar hem de makyaj artistleri siyahı detaylarla güçlendirmeyi yeğliyor. Gözlere o ihtişamlı dumanlı etkiyi veren bu renk, kış aylarında özellikle tırnaklarda ve dudaklarda da tercih ediliyor. Tabii siyah göz kalemi ve maskaranın göz makyajındaki etkinliğini unutmamalı.

Güzel görünmenin en önemli detayı TIRNAKLAR

Şeytan tırnakları, kırılmalar, tırnakların boyanması bundan böyle bir sorun olmaktan çıkıyor. Size önereceğimiz düzenli tırnak bakımı programı kısa ya da uzun kullandığınız tırnaklarınıza sağlıklı bir görünüm katacak.

Yumuşak ya da kırılgan tırnaklar çoğu zaman bize hayatı zorlaştırır. Bunun için düzenli manikür (haftada bir kez ideal) dışında dengeli beslenme ve bakım şart. Tırnakların bakım programı aslında kökten başlamalı ya da büyüme hormonlarının en yoğun şekilde bulunduğu tırnak yatağından... Tırnak burada tırnak eti sayesinde doğal bir koruma sistemiyle enfeksiyonlardan ve yaralanmalardan korunmaktadır. Bu yüzden özellikle bu bölgenin hassas ve özenli bir şekilde bakıma alınması gerekir. İşte birkaç öneri:

Etkili ve derinlemesine bir tırnak bakımı duş sonrasında (bu sırada tırnak eti yumuşaktır) bir havlu ucu, manikür çubuğu ya da sert bir silgi kenarı yardımıyla geriye doğru itilir.

Genel kural şudur; tırnak etlerinize düzenli olarak krem veya yağ sürdüğünüzde bu bölge yumuşaklığını koruyacağı için yırtılma ya da enfeksiyon kapma riski azdır.

Eğer tırnaklarınızın bakımı için kendinize ayıracağınız bol zamanınız varsa ojenizi bir asetonla sildikten sonra da yumuşayan tırnak etlerinizi sorunsuz bir şekilde geriye doğru itebilirsiniz.

İnce ve kırılgan tırnaklar için cam ya da hassas sünger törpüler öneriliyor. Ve sadece tek bir yöne doğru olması şartıyla... Böylelikle tırnaklarınız kırılmaz ve rahatlıkla istediğiniz forma girer.

Sıcak çikolata

Geçmiş yüzyıllarda Orta Amerika’da Maya’ların lüks bir kakao tanesi addettikleri çikolata, Aztekler için de kan kadar önemli ve değerli bir madde olarak biliniyordu. Tanrıların ve savaşçıların bir zamanlar sayesinde güç topladığı çikolata günümüzde güzelliğin mucizevi ilacı.

Çkolatanın aromatik kokusu ve dokusu özelilkle son yıllarda stresten arındırıcı ve rahatlatıcı etkisiyle öne çıkıyor. Çikolata masajları ise günün stresini vücutlardan atmak için bire bir. Şimdilerde özel masaj teknikleriyle kullanılan çikolata Çin tıbbında da kasları çözmek amacıyla uzun yıllar kullanılmıştı. İnsan vücudundaki meridyenleri düzenleyen bu çikolata masajı ısıtılmış şekersiz çikolata kullanılarak zaman zaman da cilt tipine uygun olarak vücut yağlarıyla birlikte uygulanıyor.

Çikolatanın ana maddesi kakaonun mineraller açısından da zengin olması psikolojik açıdan da vücutta birtakım olumlu etkilere yol açıyor. Mutluluk hormonlarının üretimini artırarak serotonin ve endorfini açığa çıkaran bu lezzetli besin maddesi stresi de büyük ölçüde yok ediyor. Ayrıca kakaodaki sekonder bitkisel madde flavonid de serbest radikallerden koruyor. Kan dolaşımını artırarak cilt yapısında anti-aging etkiler de yaratıyor.
Yazarın Tüm Yazıları