Taksim'in göbeğinde pitbull dövüşleri

Güncelleme Tarihi:

Taksimin göbeğinde pitbull dövüşleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 14:05

Pitbull saldırılarının artması gözleri hem bu hayvanlara hem de bu hayvanlar üzerinden yapılan köpek dövüşlerine çevrildi.

Haberin Devamı

AB uyumu çerçevesinde 2004’te çıkarılan yasa ile pittbull sahibi olmanın yasaklandığını belirten İstanbul Veteriner Hekimler Odası başkanı Murat Aslan, bu tarihten önce bu köpeği alanların ise kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi. Pitbullara verilecek doğru bir eğitimin kötü sonuçların önüne geçebileceğini söyleyen Aslan şunları söyledi:

Türkiye’de yürürlükteki kanunları takip eden kolluk kuvvetleridir. Ancak insanlar da şikayet edebilirler. İstanbul’da bu şikayetlerle ilgilenen Çevre İl Müdürlüğü’nde bir bölüm var. Burada iki veteriner hekimler görev yapıyor. Pitbullarla ilgili şikayetler buraya iletilebilir. Ancak tüm İstanbul’la ilgilenen 2 hekim var ve onlar da idari işleri yapıyorlar. Sokakta gezen pitbull un kayıtlı olduğuna ilişkin bir belge gerekir. Sokakta tabanca ile dolaşmak nasılsa pitbulla dolaşmak da öyle

Pitbulların valizlerin içinde TIR dorselerinde kaçak yollardan Türkiye’ye sokulduğunu belirten Aslan, bunun yurtiçindeki köpek dövüşlerini de beslediğini kaydetti. Hem hayvan kaçakçılığı hem de köpek dövüşleri konusunda cezaların arttırlamıs gerektiğine dikkat çeken Aslan, bir Türkiye’de bir çok ilde pitbull dövüşleri yapıldığını söyledi.

 

Haberin Devamı

AMORES PERROS
Türkiye'de şehirlerarası köpek turnuvası yapıldığı iddiası Türkiye'de "Paramparça aşklar köpekler" adıyla bilinen "Amores Perros" filmini akla getirdi. Filmde Meksika'da bir trafik kazası ile yolları kesişen insanlar ve şehirler arası köpek turnuvalarını anlatılıyor. Çarpıcı köpek dövüşü sahneleri akla kazınıyor.
TAKSİM'DE KÖPEK DÖVÜŞÜ, ŞEHİRLARARASI TURNUVA
Taksim’de pitbull dövüşleri yapıldığını söyleyen Aslan bunu birçok kişinin bildiğinin de altını çizdi. “Pitbullar ülkeye giremezse onunla yapılan dövüşler de ortadan kalkar” diyen Aslan, dövüşlerin şehirler arası turnuvaya kadar uzandığını da açıkladı. Aslan şunları söyledi:

Genellikle İstanbul’un çevre mahallelerinde pitbull dövüşleri yapılıyor. Ancak Taksim’de de var. Bunu bir çok kişi biliyor. Eğer Taksim’de varsa İstanbul’un başka semtlerinde de bu dövüşler yapılıyordur. Muhtemelen İstanbul’un bir çok semtinde pitbull dövüşleri var. Hatta şehirler arası dövüştürülen köpekler. Yasa dışı yapılan turnuvalar bunlar. Adana’daki köpek İstanbul’a dövüştürülmek için getiriliyor. Burada tamamen rant dönüyor. Hem de çok büyük bir rant

HAYVANSEVER İSİMLİ DERNEKLERDE KÖPEK DÖVÜŞÜ
Köpek dövüştürmenin suç olduğunu hatırlatan AslanYaralanmalarına müsaade etmek de ayrı bir suç. Bir kanun çıkartıldığında uygulanması gerekir. Kumarhaneler basılıyor basılan kişi cezasını verince salıveriliyor. Burada da öyle bir durum var. Kişiler cezalarını ödeyip kurtuluyorlar. Daha çok hayvansever adı altında yapılıyor. Mesela bildiğim; bir kuş sever derneği adı altında dövüşler gerçekleştiriliyor.” dedi.



Haberin Devamı



 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!