Yarın CHP'nin Ankara'da eylem günü

Güncelleme Tarihi:

Yarın CHPnin Ankarada eylem günü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 12:36

Ankara sokaklarını yarın CHP’liler dolduracak. Ankara’nın iki yanında CHP yönetimi ve muhalifler iki ayrı eylemle, CHP’nin 84. kuruluş yıldönümünü kutlayacaklar.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a karşı muhalif bir hareket başlatan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül öncülüğündeki grup, saat 9.00’da CHP Genel Merkezi önünde, CHP Yönetimi ise saat 10.30’ta Anıtkabir’de olacak.

CHP Genel Sekreteri Yardımcısı Mehmet Sevigen, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Sarıgül ve arkadaşlarının Genel Merkeze gelmelerini önlemek için önlem almalarının sözkonusu olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“ÇAY, SU İKRAM EDERİZ”

“Gelirler, çay, su da ikram ederiz basın açıklamalarını yapar giderler. Aslında Sarıgül, parti üyesi bile değil, ama gelenler arasında parti üyesi olanlar bulunabilir, kimseyi engelleyecek halimiz yok. Polis olağan önlemlerini alır. Fazla büyütecek bir şey yok ortada. Aslında Sarıgül, 22 Temmuz’da başka bir partinin adayı için çalıştı. Sarıgül, DP’nin adayı Ömer Balıbey için muhtarları toplayıp oy istedi. CHP’ye hiçbir katkı yapmadı.”

Eylemleri için “999” parolasını benimseyen Sarıgül öncülüğündeki muhalifler, 9. ayın 9’unda saat 9.00’da Genel Merkez önünde buluşmak üzere çağrı yapmışlardı.

“PARTİYİ BASMAYACAĞIZ”

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket eden isimlerden biri olan eski CHP Milletvekili Hasan Aydın da ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Partiyi basmaya değil, Baykal’ı göndermeye gidiyoruz. Asgari 500 otobüs gelecek, en az 20-25 bin kişilik katılım bekliyoruz. Genel Merkezin önüne partinin kuruluş yıldönümünü kutlamak için çiçek koyacağız” dedi.

Aydın, polisle yaptıkları görüşmeler sonunda Ankara dışından gelen otobüslerin CHP Genel Merkezinin hemen arkasındaki bir binanın önüne parketmelerinin kararlaştırıldığını söyledi.

Aydın, Hikmet Çetin ve Onur Kumbaracıbaşı’nın da bu eyleme katılıp katılmayacağının henüz belli olmadığını ifade etti.

22 Temmuz seçimi sonrasında, Çetin ve Kumbaracıbaşı, Sarıgül ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Baykal’ı istifaya çağırmışlardı. Çetin, “CHP Yönetiminin, Genel Başkanla birlikte siyaseti de terk etmesi” gerektiğini savunmuştu.

ANITKABİR’E KATILIM

Partinin 84. kuruluş yıldönümünü AKP iktidarına karşı bir gövde gösterisine dönüştürmek isteyen CHP Genel Merkezi ise Anıtkabir’deki programa geniş bir katılım olmasını hedefliyor.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, parti örgütüne bir genelge yayınlayarak,“Bu yıl yıldönümümüzü, MYK, PM ve YDK Üyelerimizle, CHP’de geçmiş dönemlerde görev üstlenmiş, partimizin başarısına önemli katkıda bulunmuş parlamenterlerimizle, halen Milletvekili, İl ve İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyesi olan arkadaşlarımızla ve tüm partililerimizle birlikte kutlayacağız” demişti.

Sav, ayrıca Türkiye’yi, demokrasiyi sıkıntıya sokan “iç ve dış güçlere karşı Atatürk İlke ve Devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini, demokratik laik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü mücadelesini CHP ailesi olarak daha çok kararlılık ve daha büyük inançla” sürdüreceklerini bildirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!