Nişan pastası 157 kişiyi zehirledi

Güncelleme Tarihi:

Nişan pastası 157 kişiyi zehirledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 13:32

KONYA'da, düğün salonunda düzenlenen nişan töreni sırasında ikram edilen pastadan yiyen 157 kişi zehirlendi. Zehirlenenler kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatan polis, pasta imalathanesinde görevli 1 kişinin ifadesine başvurdu.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 21.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesi'ndeki Orkide Düğün Salonu'nda meydana geldi. Hakan Gündoğar (25) ve Emine Coşar’ın (21) nişan törenine katılan 500 kişi, kendilerine ikram edilen yaş pastaları yiyip meyve sularından içti. Bir süre sonra bazı davetlilerde baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri başladı. Zehirlenme şüphesiyle Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne 50, Konya Numune Hastanesi'ne 48, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 45, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 6, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne 5, Büyükşehir Belediye Hastanesi'ne de 3 kişi gitti. Davetlilerin düğün pastasından zehirlendikleri belirlenerek ilk tedavileri yapıldı. Zehirlenenler arasında çocukların da bulunduğu da gözlendi. Hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Davetlilerin zehirlendiğini gören damat adayı Hakan Gündoğar ise gece boyunca hastane hastane koşarak zehirlenenlerin sağık durumu ile ilgili bilgi aldı. Gündoğar, “En mutlu günümde yakınlarıma bir şey olursa ne yaparım? İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Ucuz pasta yapacağız diye insanların sağlığı ile oyunuyorlar. Yetkililerden gerekenin yapılmasını istiyorum. Düğün salonundan ve pastayı yapan imalatçıdan şikayetçiyim” dedi.

Salon yetkilileri, düğün pastalarını kendilerinin imal etmediğini, dışarıdaki bir imalathaneden hazır aldıklarını söyledi. Polis, olayla ilgili imalathanede görevli İsmail Coşkun'un ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!