Bu festival kaçmaz!

Güncelleme Tarihi:

Bu festival kaçmaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 13:35

10. Rock Station Open Air festivali 8-9 Eylül tarihlerinde ODTÜ mezunları derneği Vişnelik Çim Amfi'de gerçekleşecek. İlki 26 Ekim 1997 tarihinde gerçekleşen Rock Station Open Air festivali, Türkiye'nin ilk rock festivali olma özelliğini taşıyor. Ankara ve çevre illerden gelen rock müzik tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen festival bu sene 10.suyla karşınızda.

Haberin Devamı

Festival, dev bir yeşil bir alan olan ODTU mezunları derneği Vişnelik Çim Amfi'de gerçekleşecek. 10 yıldır ilk amacımız; bir kültür şehri olarak bilinen Ankara'nın farklı, özgün ve güçlü bir etkinliğe sahip olması ve bu alandaki boşluğun doldurulması. İkinci amacımızsa;rock müzisyeni ile müzikseverlerini iyi bir ses ve sahne sistemi ile buluşturarak, her zaman anılarda anlatabilecekleri iki gün yaşatmak. Diğer bir amacımız ise; dünyada rock müzik festivalleri bir yaşam şekli olarak algılanmakta. Bu zevkli aktiviteyi ülkemizdeki insanlarada yaşatmak. 2 gün süren festival; Ankara'nın kültür, sanat ve eğlence hayatına yeni bir değer ve canlılık katarken, bir yandan da Anadolu'da gerçekleşen en büyük rock festivali olma özelliğini kazandı. Bu anlamda geçirdiğimiz 10 sene içinde festival, Türk ve Dünya basınında 50den fazla haber olmuş ve televizyon haberlerinde geniş yer almıştır.

Haberin Devamı

Festival; 8 Eylül'de kapılarını tüm rock severlere açacak ve rock müzik severleri bu yılda rock'a doyurmayı amaçlıyor. 8-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 10. Rock Station Open Air festivalinde; Let It Flow, Ketum, Gates Of Eternity, Knight Errant, Sokak Köpekleri, Blak Tooth, Self Torture, Impulse, Machinemade God, Sirenia, Since Yesterday, Saints'n'sinners, Freedom Gray, Derin6, Murat Net, Hayko Cepkin ve Pentagram sahne alacak.

Gruplar

PENTAGRAM
Bir efsane! Çok fazla söze gerek yok. Rock Station Festivali'nin 10.yaşını kutlamak için onlardan daha iyi bir isim "headliner" sıfatını hak edemezdi.

MACHINEMADE GOD
Alman Hardcore/Metalcore grubu Machinemade God, yepyeni albümlerinin hemen ertesinde Ankara'ya geliyor. Metal Blade gibi heavy metal denildiğinde akla bir çırpıda geliveren ilk birkaç şirketten birinin yeni gözbebeği Machinemade God sahne enerjileriyle aklınızı başınızdan alacak! Bizden söylemesi!

HAYKO CEPKİN
Tüm söz, müzik ve düzenlemelerin kendisine ait olduğu "Sakin Olmam Lazım" isimli ilk albümü ile Haziran 2005 tarihinde EMI etiketi altında müzik marketlerdeki yerini alan Hayko Cepkin, sahne performansı, kendine özgü müziği ve sıradışı imajı ile son yılların en önemli rock müzisyenleri arasına girdi. İkinci albümü "Tanışma Bitti" ile 2007'nin en flaş isimlerinden biri olan Cepkin'i RSF sahnesine davet etmemek düşünülemezdi.

Haberin Devamı


2001 yılından bu yana Morten Veland liderliğinde 3 albüm yayımlayarak Avrupa Gothic Metal camiasında hatırı sayılır bir takipçi kitlesini peşine takan Norveçli grup Sirenia, Aralık ayında çıkacakları kapsamlı Avrupa turneleri öncesi ilk defa ülkemizde.

SELF TORTURE
Türk Hardcore'unun en köklü ve gözde isimlerinden, Self Torture, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında büyük ilgi gören 3. albümleri "Dead Center" sonrası tekrar Rock Station sahnesinde.


Türk müzik tarihinin dönüm noktalarından birisi olan Pentagram'ın ilk albümünde çağlayandan akan sular şiddetindeki gitarı ile yer alan Murat Net, kendi adı ile kurduğu grubunun çıkardığı albüm sonrasında hemen ilk performanslarından birisi ile festivalimize konuk oluyor.

Haberin Devamı

KNIGHT ERRANT
Wacken Open Air ve Headbanger's Open Air gibi Avrupa'nın iki önemli organizasyonunda sahne almış, yayınladıkları her iki albümle de yoğun ilgiye mazhar olmuş Knight Errant, festivalimizin 10.yılında da bizlerle birlikte olacak.

LET IT FLOW
2002 yılından bu yana müzik yapan İzmirli grup, ilk albümleri "Momentary Touches To The Depths"i Hammer Müzik'ten yayımlamıştı. Halen ikinci albümleri üzerinde çalışan Let It Flow, zaman zaman duygusal zaman zaman da agresif müzikleriyle festivalin bu seneki en merakla beklenen isimlerinden biri.

SOKAK KÖPEKLERİ

Ankara'nın punk denildiğinde akla ilk gelen gruplarından biri, Sokak Köpekleri, bu sene nihayet ilk albümlerini piyasaya çıkarttı. Türkçe sözlü punk ve rock'n roll birleşimi müzikleriyle festivalin en eğlenceli ve renkli konuklarından biri olacaklar.

Haberin Devamı

DERIN6
Daha önce bir müzik grubunun üyesi oldunuz mu hiç? Cevabınız "hayır" ise hayatını müziğe adamış 5 üyesi bulunan gruba altıncı olmaya hazır olun. Derin6 ile "İlk" albümünün etkileyici atmosferinde yolculuğa sizleri davet ediyoruz...

KETUM
Festivalimizin İzmir'den bir diğer konuğu 2007'nin en göze çarpan isimlerinden biri olmayı özellikle Anger Epidemic etiketiyle yayımladıkları albümleri "Monetary Chronicles" ile başaran KETUM. Death Metal ve Crustcore'un Türkçe de yapılabildiğinin en sağlam örneklerinden birini nasıl verdiklerini merak ediyorsanız 9 Eylül Pazar günü grubu sahnede izleyebilirsiniz.

SAINTS'N'SINNERS
80'ler!! Tam yerine geldiniz! İstanbullu grup Saints'n'Sinners festivalin Ankaralı izleyicileri için en güzel sürprizlerinden biri olacak.

Haberin Devamı

BLACK TOOTH
Son bir yılın fenomen grubu bu yıl tekrar festivalimizde sahne alacak! Halen bir yandan ilk albümlerinin çalışmalarını, bir yandan da ilk Amerika konserlerinin hazırlıkları içinde olan grup, göz alıcı ve enerji dolu sahne performanslarıyla bu yıl yine festivalin unutulmazları arasına girecek.


Çok yakında Ankara'nın çiçeği burnunda plak şirketi Raven Records'dan ilk albümlerini piyasaya çıkartacak olan Freedom Gray, festivalin death metal seven katılımcıları için tatmin edici ve göz alıcı bir performans vaad ediyor.

SINCE YESTERDAY
Hardcore, punk ve metal! Eğer bu üç kelime de ilginizi çekiyorsa, üstüne üstlük bir de hareketli, yerinde bir saniye bile duramayan bir grubu sahnede izlemek size keyif veriyorsa Since Yesterday ismini ve sahne alma saatlerini bir kenara not edin!

GATES OF ETERNITY
İzmirli Genç grup Gates Of Eternity, hareketli sahne performansları, samimi ve ruh dolu müzikleri ile festivalin en gelecek vaad eden konuklarından. 2005 yılından bu yana aktif olan grubun "Storm Behind The Gate" ve " A New Level" isimli iki de demosu bulunmakta.

NETTLETHRONE
Ankaralı Death Metal grubu Nettlethrone, çıkardıkları demo ile büyük bir ilgi gördü. Grup ilk kez festivalimizde sahne alacak gruplar arasında.

IMPULSE
Ankara thrash geleneğinin en yeni temsilcilerinden Impulse, sahne performansları ve İlk demoları Trident Of Life'dan çalacakları şarkılarla bizlere festival sahnesinden seksenli yılları tekrar yaşatacak!


Gruplar: (Alfabetik sıra ile)

BLACK TOOTH
www.myspace.com/blacktoothmusictr
DERİN6
www.myspace.com/derin6
FREEDOM GRAY
www.myspace.com/freedomgray
GATES OF ETERNITY
www.myspace.com/gatesofeternity
HAYKO CEPKİN
www.haykocepkin.biz
IMPULSE
www.myspace.com/ımpulsetr
KETUM
www.myspace.com/ketumdeathmetal
KNIGHT ERRANT
www.myspace.com/knighterrantnet
LET IT FLOW
www.myspace.com/letitflownet
MACHINEMADE GOD
www.myspace.com/machinemadegod
MURAT NET
www.myspace.com/muratnetselamicesmeblues
NETTLETHRONE
www.myspace.com/nettlethrone
PENTAGRAM
www.myspace.com/pentagramakamezarkabul
SELF TORTURE
www.myspace.com/selftorture
SINCE YESTERDAY
www.myspace.com/sinceyesterdaytr
SIRENIA
www.myspace.com/officialsireniaspace
SOKAK KÖPEKLERİ
www.myspace.com/sokakkopekleri


 

 

 

 

DERİN6 - 15:15

KETUM - 16:00

RSF ALL STAR BAND

LET IT FLOW - 17:30

SELF TORTURE - 18:00

SIRENIA - 19:00

PENTAGRAM - 20:15

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!