Birbirinden habersiz oynayan karı kocaya büyük ikramiye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Birbirinden habersiz oynayan karı kocaya büyük ikramiye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 00:00

Sayısal Loto’da geçen hafta büyük ikramiye, aynı kuponu yanlışlıkla oynayan talihliye çıktı.

Talihli Şahsettin Timuçin, iki adet 287.080 YTL ve 14 adet de 5’i tutturarak toplamda, 587.947 YTL kazandı. Kuponun yattığı Kadıköy’deki sayısal loto bayi Hakan Güven, müşterisi Şahsettin Timuçin’in yanlışlıkla iki kez aynı kuponu oynadığını belirtirken, Milli Piyango İdaresi, talihlilerin karı koca olduğu açıkladı.

Açıklamada, "25.08.2007 tarihli 563. hafta Sayısal Loto çekilişinde İstanbul Kadıköy talihlilerinin, aynı bayide aynı kuponu iki defa birbirlerinden habersiz oynayan karı koca olduğu anlaşıldı. Ayrı ayrı 293.973 YTL. tutarında ikramiye kazanan eşlere toplam 587.947 YTL ikramiye 28.08.2007 tarihinde İdaremizce ödendi" denildi.

Milli Piyango İdaresi, talihlinin adını açıklamadı. Ancak kuponları 50 yaşında olan ve işleri bozulduğu için akrabalarının yanında bir benzin istasyonunda çalıştığı belirtilen Şahsettin Timuçin’in oynadığı anlaşıldı. 25 Ağustos Cumartesi günü yapılan çekilişte büyük ikramiyeyi iki ayrı kuponda bulan Şahsettin Timuçin, adını öğrenen gazetecilerin Kadıköy’deki evine geldiğini duyunca ortadan kayboldu.

İŞLERİ KÖTÜ GİTTİ

Timuçin’in 13 yaşındaki kızı Öykü’nün objektiflere sevinç gösterisi yapması da akrabalarınca engellendi. Talihlinin yeğeni Tarık Timuçin ise Şahsettin’in yıllar önce akaryakıt işiyle uğraştığını, işlerini kötü gittiğini, çok büyük paralar kaybettiğini belirterek, "Kaybettiği parasını kazanmak için de yıllardır şans oyunları oynuyordu. Defalarca 5’i buldu. Bugüne kadar yaklaşık 500 bin YTL para harcamıştır. 5’i buluyordu ancak, sonunda 6. rakamı da iki sefer bularak istediğini elde etti" dedi.

Kirada oturduğu öğrenilen talihli Şahsettin Timuçin’in ikramiyeyi kazandıktan sonra evinin karşısındaki yeni yapılan apartmandan 200 bin YTL ödeyerek bir ev aldığı da iddia edildi.

Kuponlar İçerenköy Mahallesi’ndeki Hakan Güven’e ait sayısal loto bayiine yatırıldı. İçerenköy Mahallesi, Karslı Ahmet Caddesi Aydın Sokak numara 4’te bulunan Espiye Sayısal Loto Bayii’nin sahibi Hakan Güven, müşterisinin yıllardır banko yöntemi ile haftada 10-15 kupon yatırarak şansını denediğini söyledi.

HER HAFTA 200 YTL

Güven, üç yıldır bu işi yaptığını belirterek, kuponu yatıran talihliyi tanıdığını, ancak kendisinin isteği üzerine kimliği konusunda bilgi vermeyeceğini kaydetti. Güven, "Şunu söyleyebilirim, talihli oynadığı kuponlarla banko yöntemini deniyordu. Yani, beş rakamı sabit, bir rakamını ise değiştiriyordu. Her hafta yaklaşık 200 YTL’lik kupon yatırıyordu" dedi. Güven, talihlinin iki ev ve bir araba aldığını ancak kendisine herhangi bir hediye vermediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!