Göbekli Dummy

Güncelleme Tarihi:

Göbekli Dummy
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 00:00

Obezite çağımızın en büyük tehlikelerinden birini oluşturuyor. Aşırı kilolu insan sayısının hızla artması otomotiv sektörünü de etkiledi. Otomobillerin obezite ile ne alaksı var demeyin!

İnsan sağlığını herşeyden önde tutan otomobil mühendisleri artık çarpışma testlerinin kriterlerini de değiştirdiler. Yeni üretilen modellerin çarpışma testlerinde kullanılarak insan hayatı için çok önemli görevler üstlenen mankenler (Dummy) insanların değişen vücut şekli ile daha da çeşitlendi.

Avrupa’nın bağımsız test kuruşu EuroNCAP çalışanları, geliştirdikleri göbekli çarpışma mankenleri sayesinde şişman insanların ne şekilde zarar görebilecekleri hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmayı hedefliyorlar. 100 kilogram ağırlığındaki bu yeni mankenler sayesinde kemerin yarattığı basınç kuvvetinden, vücudun araç içindeki hangi parçalarla temas ettiğine kadar birçok detaylı bilgiye ulaşabiliyorlar. Bunun dışında yeni geliştirilen zayıf bir manken de, daha ince yapılı hanımları temsilen ortaya çıkarılmış. Bu da kadınlarda sıfır beden modasının artmasına karşılık erkeklerin her geçen gün daha fazla kilo aldığını gözler önüne seriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!