Süper ikramiyeli 'Süper Loto' geliyor

Güncelleme Tarihi:

Süper ikramiyeli Süper Loto geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 12:43

Milli Piyango İdaresi, “Süper Loto” adıyla yeni bir şans oyununu daha devreye sokuyor. “Perşembe Lotosu” olarak da adlandırılan yeni oyun, Sayısal Loto'nun özelliklerine sahip olacak. Ancak 1-49 sayı kümesi yerine, bu oyunda 1'den 54'e kadar dizilen sayılar bulunacak

Haberin Devamı

Süper Loto oynayanlar, her kolonda yer alan 54 numaradan 6 tanesini  seçecek ve her kolon için 1 YTL ödeme yapacak. Böylece Süper Loto'nun  kolon ücreti, Sayısal Loto'nun 2 katı olacak. Sayısal oyun bayilerinde oynanacak Süper Lotoda kuponlar, her hafta Cuma  sabahından, Perşembe günü akşamına kadar yatırılabilecek. Haftalık  çekilişler de, her Perşembe akşamı, TRT stüdyolarında özel bir program  eşliğinde gerçekleştirilecek.
       
Kazanma ihtimalinin yaklaşık 26 milyon kolonda 1 olduğu Süper Loto'da kuponlarda, çoklu çekiliş kutuları da yer alacak. Oynanan kuponun 2, 3  veya 4 hafta süre ile geçerli olması için, kuponun üst köşesindeki çoklu çekiliş kutusu işaretlenecek.

TRT-1 kanalından canlı olarak yayınlanacak çekilişte 54 numaradan 6  tanesini bilenler, en büyük ikramiyeyi kazanacak. 6'nın yanı sıra bir kolonda 5, 4 ve 3 rakamı tutturanlar da, bu sayılara ayrılan  ikramiyeleri paylaşacak.

Haberin Devamı

İKRAMİYE YÜKSEK OLACAK

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, “Perşembe  Lotosu” diye nitelendirdikleri yeni oyunun, 18 Ekim'den itibaren  oynanmaya başlanacağını bildirdi. Balak, oyunla ilgili ilk çekilişin de  25 Ekim Perşembe akşamı gerçekleştirileceğini söyledi. Toplam hasılatın yarısının dağıtılacağı Süper Loto'da, 6 rakamı  tutturmanın Sayısal Loto'dan daha zor olacağına işaret eden Balak, şöyle  konuştu:

"Bu oyunda büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali yaklaşık 26 milyon kolonda  bir. Büyük ikramiyenin devir sayısında da sınırlama olmadığı için, büyük  ikramiye uzun bir süreçte devredebilir ve bu nedenle de büyük ikramiye  rakamı çok yüksek seviyelere çıkabilecek. Bu şekilde büyük ikramiye çok  daha cazip hale gelecek. Biz de bu nedenle, Sayısal Loto'da 50 Yeni  Kuruş olan kolon ücretini, yeni oyunda 1 YTL olarak belirledik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!