Sayın Bakan ne söylerse doğrudur

Güncelleme Tarihi:

Sayın Bakan ne söylerse doğrudur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2007 00:00

Muğla Valiliği’nden içine şarap katılan İtalyan usulü pirinç pilavı risotto yüzünden alındığı öne sürülen Temel Koçaklar, İçişleri Bakanı Osman Güneş’in Hürriyet’e yaptığı açıklamalar için "Bakan Bey’in söyledikleri doğru.

Eşimin söylemediği sözler de söylemiş gibi yayımlandı" dedi. Valinin eşi Sebahat Koçaklar’ın yemekte bulunmamasına rağmen olayın meydana gelişiyle ilgili basında açıklaması yer almıştı. Koçaklar, "risotto krizi"yle ilgili olarak Hürriyet’in sorularını şöyle cevaplandırdı:

- Görevden alınmanızı eşiniz risotto krizine bağladı. Siz ne diyorsunuz?

- Bu konu önce bir internet sitesinde yazıldı. Sonra bir gazetede çıktı. Eşimin öyle bir açıklaması yok. Sadece böyle bir olay var mı, yok mu, evet-hayır şeklinde bir konuşma geçmiş. Eşim o yemekte yoktu.

- Bakan beyin açıklaması olayı yansıtıyor mu?

- Bakan Bey söylediyse doğrudur.

- Bakanın söylediğiyle eşinizin söylediği farklı.

- Eşim orada yoktu. Sayın bakan söylediyse doğrudur.

- Siz oradaydınız, siz ne diyorsunuz?

- Ben hiçbir şey söylemiyorum. İçişleri Bakanlığı’nda kalmış olsaydım, bakanlığın izniyle bir şeyler söylerdim. Ancak Danıştay üyeliğine getirildim. Geçen görevime ait olanlarla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. Bakanlığın bürokratları gerekli açıklamayı yapsın.

Yeni Vali: İlgim yok

MUĞLA Valiliği’ne atanan Lütfi Yiğenoğlu, "Göreve getirilmemle Risotto’nun, şunun-bunun ilgisi yok. Yaklaşık altı yıl süren mahkemelerden sonra göreve döndüm" dedi. Haksızlığa uğradığı için yıllardır hukuk mücadelesi verdiğini belirten Yiğenoğlu, şunları söyledi: "Davaları kazandım. Mahkeme yeni bir kararname çıkarılmasını değil, hiç ayrılmamış gibi işlem yapılmasına karar verdi. Başvurdum, Bakanlık da mahkeme kararı uyarınca göreve başlattı. Göreve başlatılmamı Risotto’ya, başka bir şeye bağlamak büyük haksızlıktır. Geriye dönük haklarımı da aldım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!