Ya Ladin’i yakala ya da düğün yap

Güncelleme Tarihi:

Ya Ladin’i yakala ya da düğün yap
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2007 02:00

Herşey arzulandığı gibi giderse, ABD Başkanı George W. Bush’un ikiz kızlarından Jenna, uzatmalı nişanlısı Henry Hager ile Beyaz Saray’da dünya evine girecek.

Beyaz Saray düğünleri uzmanı olan Doug Wead, Başkan Bush’un halk tabanındaki desteğinin oldukça artacağını ileri sürdü. Doug Wead’a göre, bir Beyaz Saray düğünü, El Kaide’nin başı Usame Bin Ladin’in yakalanması kadar önemli bir haber. Düğünü yayınlayabilmek için TV kanallarının adeta savaşacağı belirtiliyor.

Washington Post gazetesi, Alice Roosevelt’in Beyaz Saray’daki düğününe ön sayfasının tümünü ayırmıştı. Wead’a göre, Amerikan halkı, Bush’u "şefkatli bir baba" olarak görecek ve ABD Başkanı’nın popüleritesi hızla yükselecek. Bugüne dek, Beyaz Saray’da dokuz başkan çocuğu dünya evine girdi. Son olarak, ABD Başkanı’nın kızkardeşi olan Dorothy Bush, 1992’de, ancak "dinlence yeri" olan Camp David’de dünya evine girmişti. Beyaz Saray’daki son first çocuk düğünü ise 35 yıl önce Başkan Richard Nixon’un kızı Tricia için yapılmıştı.

Beyaz Saray’dak toplam düğün sayısı ise 17. Üç ABD Başkanı ise Beyaz Saray’da görev yaparken evlendi. Wead, başkanların çocuklarının, Beyaz Saray veya Kongre çalışanları ile evlenmelerinin de yaygın olduğunu söyledi. Jenna Bush’un nişanlısı da eski bir Beyaz Saray görevlisi. Yine bir başkan kızı olan Eleanor Wilson, Hazine Bakanı William McAdoo ile evlenmişti. Başkan Frederick Grant ise kızı Ida’yı çapkın erkeklerden uzak tutmak için Avrupa’ya yollamıştı. Ida, Avrupa’ya gitmek için bindiği gemide tanıştığı bir İngiliz ile evlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!