Barzani'nin seçim sonuçları temennisi

Güncelleme Tarihi:

Barzaninin seçim sonuçları temennisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2007 10:48

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani, 22 Temmuz seçimlerinin sonuçlarından memnun olduğunu bir kez daha belirtirken, seçimin “ikili ilişkilerin düzelmesine ve sorunların diyalog yoluyla çözümlenmesine neden olmasını” istedi.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesine göre, Mesut Barzani, Bağdat’tan yayın yapan El-Hurre televizyonuna yaptığı açıklamada AKP’nin 22 Temmuz seçimlerinde elde ettiği zaferi olumlu karşıladıklarını söyledi.

Seçim sonuçlarının Türklerle Kürtler arasındaki ilişkilerin yeniden gelişmesine vesile olmasını umut ettiğini belirten Barzani, “Umarız seçim sonuçları iki taraf arasındaki ikili ilişkilerin düzelmesine ve taraflar arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmasına vesile olur” dedi.

Barzani, “AKP’nin genel seçimlerden büyük bir zaferle çıkması, Türkiye halkının tehditlerle dolu bir siyasi anlayışı ve baskı politikasını kabul etmediğini açıkça göstermiştir. Çünkü şeffaflığı esas almayıp, saldırgan tavırlara yönelenler Türkiye halkından beklenilen ilgiyi görmemiştir. Temennimiz Türkiye ile barış çerçevesinde işbirliği geliştirmektir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!