Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2002 01:39

Tecavüz ve göze bant

‘‘Adli Tıp Kurumu, Rumen Anneyi Haklı Çıkardı’’ başlıklı haberinizde, kurbanın gözlerine bant atmanızın nedenini anlayamadım. O kadının utanacak bir şeyi yok! Ya fotoğrafını hiç koymayın, ya da böyle aşağılayıcı bir şekilde gözlerini bantlamayın.

Mirsad CAN-ANKARA

EDİTÖRÜN NOTU: Tecavüze uğramış kişilerin gözlerinin batlanması, yasal bir zorunluluk. Başka bir amacı yok.



Fotoğraftaki şehit, eşim değil

1 Mayıs’ta yayımlanan ‘‘Dört Şehidimize BM Madalyası’’ haberinde fotoğrafı kullanılan subay, yazıldığı gibi eşim Şehit Binbaşı Yaşar Erol Akansel değildir.

İmran AKANSEL


Manşetler ve anlamları


MANŞET başlıklarınız bazen anlatılmak isteneni veremiyor. Örneğin, ‘‘Bush'a cevabı kardeşi verdi’’den ne anlarsınız? Herhalde Bush'un kardeşinden cevap geldiğini değil mi? Ama, alttaki daha küçük puntolu açıklamada Arafat'ın kardeşinin cevap verdiğini okuduk.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Nuriye Akev


Hayvan haberlerinizi takdir ediyorum


GAZETENİZİN hayvanlara karşı olan duyarlılığını çok takdir ediyorum. Bazen neredeyse tam sayfa hayvan haberi

veriyorsunuz. Bir köpek sahibi olarak sizi kutluyorum.

Unutmayalım ki, hayvanlar da birer canlıdır ve onlar

bizim dünyamızı güzelleştiriyorlar.

Hilal ÖZDEMİR


Eroinci rock'çı

23
Nisan'da yayımladığınız ‘‘Eroinci Rock'çı Öldü’’ başlıklı haberinizin başlığı, bir Alice In Chains hayranı olarak beni üzdü. Sanatçı her yerde sanatçıdır. Kullandığınız haber başlığı, sanatçıyı gayet rencide edicidir. Lütfen bu konularda biraz daha hassasiyet gösteriniz.

Avi ALBOHAYRE


Müvekkilem boşanmadı

GAZETENİZDE müvekkilem Zeynep Arsu Aslan hakkında eşinden boşanmış olduğu yolunda haberler yayınlanmıştır. Bu haberler hiçbir delile dayanmadığı gibi gerçek de değildir. Müvekkilem ve eşi arasında boşanmayı gerektirecek bir durum söz konusu olmadığı gibi, açılmış veya devam eden bir boşanma davası dahi yoktur. Bu tür haberler müvekkilemin aile yapısında huzursuzluk yarattığı gibi, müvekkilemin ruhsal sağlığını da etkilemektedir.

Av. M. Haluk ÜNDEŞ


Eleştirimi dikkate aldınız, teşekkürler

SÜPER Lig puan cetveliyle ilgili eleştirimi dikkate alıp tabloyu değiştirdiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca televizyon eleştirileri yapacak bir ‘‘televizyon eleştirmeni’’ olacak mı?

Mert SAVAŞ


Sigaraya özendirmeyin


GAZETENİZİN 7 Nisan tarihli pazar ilavesinin kapağında, Hülya Avşar'ın dudakları arasında bir sigaranın bulunduğu fotoğraf yayınlamışsınız. Binlerce gencin hayranlık duyduğu bir kişinin sigarayla çekilmiş fotoğrafının medyada yer alması, bu gençleri önemli ölçüde etkileyen bir sigara reklamı olmasından başka hiçbir mesaj vermemektedir.

Her yıl 40 bin kişide akciğer kanserinin teşhis edildiği, 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan zamansız öldüğü ve sigaraya bağlı hastalıkların tanı ve tedavisi için yılda 1-2 milyar doların harcandığı bir ülkede, sigara bağımlılığını özendirecek yayınlara yer vermemeniz dileğimle.

Prof. Dr. Mecit SÜERDEM KONYA


OKURLARIMIZDAN KISA KISA


NEŞE YILMAZ: Uzun zamandır Hürriyet okuyoruz, çok da memnunuz. Sizlerden ricam, bol bol çengel bulmaca vermeniz. Lütfen bizim isteklerimizi hiçe saymayın, unutmayın ki sizleri okuyup beğenen bizleriz.

FUAD ARMAN: 18 Nisan tarihli manşetinizde Usame bin Ladin'i bulmuşsunuz. Peki bundan niye CNN'in ve diğer dünya kuruluşlarının haberi yok?

GÖKÇE ONUR: Çocuklar için yaptığınız 23 Nisan’daki Hürriyet çok hoşuma gitti. Ama beni seçmediğinize üzüldüm. Çok çalışmıştım. Sizin için her zaman 5 aldığım sınavımdan da 3 aldım.

YILDIRAY ÇAMLIK: Zahir Şah 29 yıl sonra, geçici yönetim Başbakanı Hamid Karzai ile aynı uçakla Afganistan'a döndü. Hamid Karzai, Zahir Şah'ı karşılayanlar arasında değildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!