Ormanı, Sincan Çocuk sevdirecek

Güncelleme Tarihi:

Ormanı, Sincan Çocuk sevdirecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 00:00

Orman Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan "Sincap Çocuk" sayesinde çocuklar ormanlar konusunda bilinçlendiriliyor.

ORMAN Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan, "Sincap Çocuk" köşesi, oyunlar, bulmacalar, masallar, şiirler ve daha bir çok görselle çocukları orman konusunda bilinçlendiriyor.

FAYDALI BİLGİLER

Orman Genel Müdürlüğünün "www.ogm.gov.tr" internet adresinden derlediği bilgiye göre, genel müdürlükçe periyodik olarak yayımlanan, Sincap Çocuk Dergisi’nin, internet üzerinden de okunabilmesi amacıyla tasarlanan köşe, ormanları sevdirmeyi hedefliyor. "Oyunlar", "Bulmacalar", "Masal Köşesi", "Kitap Köşesi", "Bitkiler Dünyası", "Hayvanlar Dünyası", "Şiir Köşesi", "Karikatürler", "Müzik Köşesi", "Sincap Çocuk Tiyatrosu" ve "Alo 177 Orman Yangın İhbar" bölümlerinden oluşan sitenin ana sayfasındaki sevimli sincap, çocukları, "Merhaba Arkadaşlar, web sitemize hoşgeldiniz" sözleriyle karşılıyor.

Ormanın faydaları nelerdir

Sitede, "Faydalı Bilgiler" bölümünde "Orman Nedir?", "Ormanların Faydaları nelerdir?" ve "Ormanlardan niçin ağaç keseriz?" gibi sorulara yanıt aranıyor. "Hobi Köşesi"nde ise geri dönüşümlü kağıt yapımı ile yaprak ve böcek koleksiyonu yapmanın incelikleri yer alıyor. "Şiir", "Resim", "Karikatür" ve "Müzik" köşeleri de çocukları eğlendiren bölümler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!