Adana Valisi’nin ‘Alkollüyüm’ telefonu beklentis

Güncelleme Tarihi:

Adana Valisi’nin ‘Alkollüyüm’ telefonu beklentis
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2007 12:23

Adana Valisi İlhan Atış, hep telefon bekledim. ‘Alo polis, jandarma. alkollüyüm. Araba kullanacak halimiz yok’ diye. Ama bir arayan çıkmadı” dedi.

Haberin Devamı


Alkollü araç kullanılmamasını isteyen Atış, bunu önlemeye yönelik kampanya başlatacaklarını açıkladı.

Koç Holding bayileriyle ‘Ülkem İçin Projesi’ kapsamında ek derslik yapımının protokol töreni sonrası trafik kazaları konusuna değinen İlhan Atış, alkollü araç kullanımının da kazalarda etkili olduğunu söyledi. Özellikle sıcak havayla birlikte alkolün etkisinin arttığına dikkat çeken Atış, “Sıcak havada alkol tüketmeyelim. Alkollü araç kullanmayalım’ şeklinde kampanya başlatabileceklerini açıkladı. Böyle bir kampanya ile Adanalıların çok sevdiği bir şeyin karşısına çıkmış olup olmayacağını da bilemediğini kaydeden Atış, gazetecilerin de fikrini sorup, şöyle konuştu:
“Bu havada halkın sağlığını korumak zorundayım. Sıcak havalarda alkol almasak ne olur? Aslında, telefonda bekledim. ‘Ey polis, ey jandarma, biz şu anda içki içtik, araba kullanacak halimiz yok’ diyen birinin çıkmasını bekledik. Ama kimse aramadı. Ben biliyorum ki; herkes içiyor.

Haberin Devamı

 Hava çok sıcak. Sıcak havada alkolün etkisi başka. Sıcak havalarda alkol almayalım diye bir kampanya başlatsak, Adanalıların çok alıştıkları bir şeyin karşısına mı çıkmış oluruz? Destek olunur mu? Kampanya bu tabi, yasaklama değil. Şehrin belirli yerlerine de ‘Sıcak havalarda alkol bedene zararlı’ veya ’Alkol almayın, bizden söylemesi’ şeklinde uyarı yazısı assak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!