Liman özelleştirmelerinin geliri demiryollarına gidecek

Güncelleme Tarihi:

Liman özelleştirmelerinin geliri demiryollarına gidecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 10:04

Bazı limanların özelleştirilmesinden elde edilecek gelirin, Türkiye Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne devredilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Haberin Devamı

Karara göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bandırma, İzmir, Samsun, Derince, Mersin ve İskenderun limanlarının özelleştirilmesinden elde ettiği ve hesaplarına giren özelleştirme gelirlerini 15 gün içinde Hazineye aktaracak.

Hazine, hesaplarına aktarılan bu özelleştirme gelirlerini, demiryolu araçlarının alımı ve yeni demiryolu inşaatı ile mevcut demiryollarının bakım, onarım ve iyileştirilmesinde kullanılması kaydıyla 15 gün içinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) hesabına aktarılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, özelleştirme bedellerinin taksitle tahsil edilmesi halinde her tahsilattan sonra söz konusu esas ve süreler içinde aktarmalar yapılacak.

Öte yandan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 17 Nisan 2006 tarihli Bakanlar Kurulu kararında değişiklik öngören düzenleme de Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Haberin Devamı

Bu karar ile Özel Hizmet Tazminatı başlıklı II sayılı cetvelin üst yönetim ve genel idare hizmetleri bölümünün 10. grubunda yer alan “muhakemat müdürü” unvanı, 8. grup kapsamına taşındı.

Karar, 15 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!