Suları yok ama teknoloji tam

Güncelleme Tarihi:

Suları yok ama teknoloji tam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 16:02

BALIKESİR'in Manyas İlçesi'ndeki tarım arazilerinde çalışmak için her yıl Diyarbakır'dan gelen göçerlerin kaldığı çadırlardaki teknolojik donanım görenleri şaşırtıyor. İçmek ve kullanmak için su bulmakta zorlanan göçerlerin çadırlarında, uydu alıcısı, televizyon, hatta diz üstü bilgisayar bile bulunuyor.

Haberin Devamı

 

ÇADIRDAN İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nden gelerek Manyas'ın Kızıksa Beldesi ile Bandırma'ya bağlı Ergili Köyü meralarına çadır kuran göçerler, yövmiyeli olarak tarlalarda çalışıyor. Kadınlar 17 YTL, erkekler ise günlük 25 YTL yövmiye ile çalışırken, Manyas'ın Kızıksa Beldesi'nde kalan 50 kişiden oluşan 13 aile, özellikle teknolojik donanımları ile dikkat çekiyor.

 Çadırlarına kadar elektrik hattı çekilen göçerler, yanlarında getirdikleri uydu alıcı ve televizyon sayesinde ülk ve dünya gündemi yakından takip ediyor. Belde merkezinden bidonlarla getirdikleri sularla ihtiyaçlarını karşılayan göçerlerin bazıları diz üstü bilgisayar kullanıp, cep telefonu üzerinden internete bağlanıyor.
Ekmek parası için yaklaşık 1500 kilometre uzaklıktan geldiklerini belirten 35 yaşındaki Yılmaz Yavaş, “Her yıl çalışmak için bu bölgeye geliyoruz ve eylül ayında tekrar memleketimize dönüyoruz. Zor şartlarda yaşıyoruz ama şikayetçi değiliz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!