Bir gün herkes ’koca kafalı’ olacak

Güncelleme Tarihi:

Bir gün herkes ’koca kafalı’ olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 00:00

Berk Tokay ve Vural Yaşaroğlu’nun canlandırdıkları, Özgü Namal’ın eğlenceli sunumuyla renk kattığı "Koca Kafalar", gündemdeki olayları ti’ye alan mizahi formatıyla büyük beğeni topluyor.

Programın yapımcılarından biri olan Varol Yaşaroğlu; "Bir gün herkes ’koca kafalı’ olacak" diyor.

n "Koca Kafalar" projesi nasıl ortaya çıktı?

- Bizim hikáyemiz 1999’da grafi2000.com sitesini kurduğumda başladı aslında. Bu site aracılığıyla birçok yetenekli isim, geniş kitlelerle buluştu. Bu isimlerden biri Berk Tokay, diğeri ise kardeşim Vural Yaşaroğlu oldu. Berk’le komik animasyonlar yapıp internette yayınlıyorduk. Mesela Berk’in "Noel Dayı" tiplemesi büyük ilgi görmüştü. Böyle güzel bir ekip oluşunca Kanal D’ye "Grafi2000.komedi" adlı üç yıl süren bir program yaptık. Format olarak çok ilginçti. Animasyonlarla ünlü konukların iç içe girdiği programın, Cem Yılmaz’dan Mazhar Alanson’a kadar birçok ünlü konuğu oldu. "Koca Kafalar"ın ortaya çıkışı da bu programa denk geldi. Bir gün bilgisayarda animasyonlardaki karakterlerin kafalarını büyütürken ortaya çok komik bir tablo çıktı. Biz de bu işin üstüne gittik. İşin içinde ilginç bir teknik var. Bu anlamda "Koca Kafalar"ın dünyada bir örneği yok. Türkiye’de diziler, yarışmalar, programlar ve kliplerin üzerine "Koca Kafalar"ı koymaya başladığımızda çok ilginç şeyler ortaya çıktı.

n Animasyon çok pahalı bir teknik değil mi?

- Evet maliyetli. Bu program çok zor. Biz bu anlamda çılgın bir ekibiz. "Grafi2000.komedi"den sonra Kanal D’ye "Pembe ve Mavi" adlı bir çizgi dizi yaptık. Fazla destek bulamadı. Aslında hálá üzerinde durulsa gelecek vadeden bir proje. "Koca Kafalar"ı da "Dobra Dobra" programında yayınlamaya başladık. Aslında sabah yayınlanan bir magazin programında tezat oluşturan bir durumdu ama birçok insandan ne kadar başarılı olduğumuz yönünde güzel eleştiriler gelmeye başladı ve bir anda popüler oldu.

n Birazda programın yeni formatını konuşalım...

- Programı nasıl renklendirebiliriz diye düşündük ve Özgü Namal’ı sunucu olarak aldık. Özgü, çok başarılı. Türkiye’de ben birçok stand-up, talk show’larda metin yazarı ama olarak da çalıştım. Orada bir şey yazılır onu uygulayacak kişi genelde başarılı olamaz. Ama Özgü, yazdıklarımızı muhteşem bir şekilde ortaya çıkardı. Yeni formatta sadece Berk’le Vural değil ünlüler de ’koca kafalı’ oluyor.

n En çok hangi ünlünün ’koca kafası’ izleyicileri güldürdü?

Bugüne kadar en çok tepki alan ve en çok güldüğümüz Ayşe Arman oldu. Ferdi Tayfur da bizi güldüren klasikler arasında. Bu animasyonlarda insanları rencide etmek gibi bir amacımız yok. Esprili konular çıkarıyoruz. Zaten Türk insanı mizahı seviyor.

n Son olarak ne söylemek istersiniz?

- Bir gün herkes ’koca kafalı’ olacak...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!