Türk Emekli- Sen: Emekliler de banka promosyonlarından yararlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Türk Emekli- Sen: Emekliler de banka promosyonlarından yararlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 12:34

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, bankalararası rekabet gereği kamu kurumlarında çalışan personele verilen banka promosyonlarından yararlanma hakkının emeklilere de verilmesini ve söz konusu yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün 2005 yılında promosyon uygulamasından yararlanılmasının önünü açtığını hatırlattı. Türkiye’de kamu ve özel sektörden emekli olan kişi sayısının 8 milyon civarında olduğunu kaydeden Özdemir, tüm emeklilerin söz konusu uygulamadan yararlanmalarını en doğal hakları olduğunu dile getirdi. Emeklilere ödenen maaş ve diğer özlük haklarının bankalar tarafından değerlendirildiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

“Emekliler bir kurumda yer almamaları nedeniyle bankalarla herhangi bir protokol imzalama imkanları bulunmuyor. Bu haliyle rekabet halinde olan bankalar, binlerce emeklinin maaşına ilişkin herhangi bir promosyon ödemesi yapmaktan kaçınıyor. Adalet ve hakkaniyet ilkelerine uymayan bu durum Anayasa’nın sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmadığı gibi ekonomik açıdan yetersiz durumda olan emeklilerin haklarının gaspı anlamına geliyor. Konu acilen yasal olarak düzenlenmeli ve emeklilerde bu haktan yararlanmalıdır.”(ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!