Küresel Isınmaya dikkati çekmek için pedal çevirecekler

Güncelleme Tarihi:

Küresel Isınmaya dikkati çekmek için pedal çevirecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 10:00

Küresel ısınmaya dikkati çekmek isteyen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi 2 genç, bisikletin ulaşım aracı olarak yaygın kullanılması için çok uzun mesafelerin kısa sürelerde kat edilebileceğini göstermek amacıyla 36 günde Avrupa'yı bir uçtan bir uca pedal çevirerek geçecek.

Haberin Devamı


Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkati çekmek isteyen AÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Berke Özkan ve Mani Habibi, bisikletle Avrupa turuna çıkacak. Öğrenciler, “Akdeniz Üniversitesi Gençleri Avrupa'yı Pedallıyor Bisiklet Turu” adını verdikleri turla çok uzun mesafelerin bisikletle kısa sürelerde kat edilebileceğini göstermeyi hedefliyor.

Gençlerden Mani Habibi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin küresel ısınma konusundaki hassasiyetlerini gündeme taşımak istediklerini söyledi. Küresel ısınmanın giderek daha tehlikeli boyutlara ulaştığını ileri süren Habibi, “İklim değişikliğine dikkati çekip, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin bu konuya duyarlılığını göstereceğiz” dedi.

Bisikletin Avrupa'da yaygın olarak kullanıldığını dile getiren Habibi, “Dünyanın en pahalı yakıtını kullanan Türkiye'de bisikletin ulaşım aracı olarak yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Turumuzda bisikletle çok uzun mesafelerin kısa sürelerde kat edilebileceğini göstereceğiz” diye konuştu.
Berke Özkan da, tur boyunca Türkiye'yi ve Türk kültürünü Avrupa'ya tanıtacaklarını söyledi. Bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan Akdeniz Üniversitesinin katkısıyla turu gerçekleştirdiklerini ifade eden Özkan, “Avrupalı öğrencilerin yapacağı benzer turlar için Akdeniz Üniversitesini vazgeçilmez bir istasyon haline getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa'yı 36 günde yaklaşık 2 bin 700 kilometre pedal çevirerek bir uçtan diğerine geçeceklerini belirten Özkan, tur boyunca konaklayacakları şehirlerdeki üniversitelilerle biraraya geleceklerini sözlerine ekledi.

Keşan İpsala sınır kapısında 26 Temmuzda başlayacak bisiklet turu kapsamında Habibi ve Özkan, Yunanistan'ın Dedeağaç, İskeçe, Drama, Serrai, Makedonya'nın Strumica, Üsküp, Kosova'nın Piriştina, Kosova'nın kuzeyindeki Mitroviça, Sırbistan-Karadağ'ın Podgorica, Hırvatistan'ın Dubrovnik, Opuzen, Split, Zlatar ve Zagreb, Macaristan'ın Nagykanizsa, Siofok, Budapeşte, Gyor, Slovakya'nın Bratislava, Avusturya'nın Viyana, Jihlava ile Çek Cumhuriyetinin Prag kentlerine gidecekler.
Gençler, 1 Eylülde Antalya'ya dönecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!