CHP'den yeni ilanlar ve 'gemicik' rozeti

Güncelleme Tarihi:

CHPden yeni ilanlar ve gemicik rozeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 09:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 3 milyon dolara aldığı öne sürülen gemi, CHP’liler tarafından “gemicik” rozetine dönüştürüldü. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, son mitinglerinde “gemicik” rozetiyle çıkacak.

Haberin Devamı

Seçimlere iki gün kala, CHP, AKP’ye yönelik muhalefetin dozunu yükseltti. Başbakan Erdoğan’ı televizyonda tartışmaya çağıran ancak sonuç alamayan ve bunun üzerine gazeteye ilan veren Baykal, bu kez Taliban’ın Afaganistan’daki Türk birliğine yönelik saldırısı ile Bilal Erdoğan’ın gemisini ilana taşıdı.

Başbakan Erdoğan’ı, Taliban’a destek veren Gülbettin Hikmetyar’ın dizinin dibinde gösteren fotoğrafının bulunduğu ve üstünde “Taliban Türk konvoyuna saldırdı” haberinin yer aldığı ilan “yorumsuz” başlığı ile verildi.

Diğer bir ilanda Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 3 milyon dolara aldığı öne sürülen gemisi ile ilgili oldu. “Büyük Vurgun” başlığı taşıyan ilanda, Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı Unakıtan, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Abdullah Gül’ün fotoğrafları Hollywood film afişlerine benzetildi. İlanda, Başbakan ve bakanların oğulları şu sözlerle eleştirildi:

“Böyle film görmediniz. Dört kafadarın akıl almaz hikayesi. Tayyip’in bursla okuyan oğlu, mezun olur olmaz 3 milyon dolarlık bir ‘gemicik’ alır. Binali’nin oğlunun ise şaibeli bir gemisi zaten vardır. Kemal’in oğlu akıllı mı akıllı. Vergilerin ne zaman düşüp yükseleceğini iyi bilir. Arada voliyi vurur. Abdullah ise kayıp trilyon davası ile anılır durur?”

GEMİCİK ROZETİ

Öte yandan son bir haftanın tartışma konusu olan Bilal Erdoğan’ın gemisi, “gemicik” rozetine dönüştü. CHP’liler, vatandaşlara dağıtmak için “gemicik” rozeti hazırladı. Hazırlanan rozeti, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da partisinin son mitinglerinde takacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!