hurriyet.com.tr'nin yenilikleri

Güncelleme Tarihi:

hurriyet.com.trnin yenilikleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 16:02

Haberin Devamı

DİJİTAL HALK RÖPORTAJI: İlk kez size interaktifkapıyı açtık. Yani “dijital halk röportajları’nıbaşlattık. Bakanlara ya da başkanlaradilediğiniz gibi soru sormanızı sağladık.

 

MİLYONLUK DİJİTAL ANKETLER: Ve anketler…İlk kez Hürriyet.com.tr aracılığıyla her konuda toplumun fikri kamuoyuna yansıdı. Hem de en geniş şekliyle. “ Türkiye Kuzey Irak’a girmeli mi” dedik. Yüz binlerce oy kullandınız. Sonra Kurtlar Vadisi anketi geldi. Oylarınız milyonlara ulaştı.O güne kadar internet gazeteciliğinde böylesine büyük katılımlı bir uygulama yoktu biz başlattık. Siz müthiş bir ilgi gösterdiniz. Bu anketler sizin sesiniz oldu.Her konuda fikrinizi söyleyeceğiniz bir platform oldu. Devam edeceğiz..

 

Haberin Devamı

DÜNYADA BİR İLK: FOTO ANALİZ: İlk kez foto analizi başlattık… Yani olayları fotoğraflarıyla birlikte foto galeride analiz ettik. Bu aslında olayların analizle tarihçesinin çıkartılmasıdır. Çok ilgi çekti. Çok sevdiniz teşekkürler. Devam ediyoruz..

 

STRATEJİ KANALI: Burada dünyada ve Türkiye’de meydana gelen olayların derinlerde ne yattığını uzmanların kaleminden izleyeceksiniz. Henüz yeniaçılan bu kanala Ankara’daki strateji merkezi olan ASAM katkıda bulunuyor. Emekli büyükelçiler, tarihçiler akademisyenler yazıyor. Buraya sizlerin de araştırmalarınızı alacağız…

 

EĞİTİM KANALI:  Bir öğrenci ve velisi için gereken ne varsaburada. İnsanlık tarihine yön veren isimlerin biyografilerinden seçme sınavlarına kadar eğitim hayatımızı içeren her konu bu kanalda var…

 

SAĞLIK KANALI:  Bu kanal kendi içinde alt kanallara açılan çok özel bir yapıyı içeriyor.Diyetten , vücut gelişimine, vitaminden doğal beslenmeye kadar her konu bu kanalda var.

 

KADIN KANALI: Kadınların sesini duyuran özel bir sayfa. Gerçek kadın hikayeleri. Aile içi şiddete karşı kadınların örgütlendiği, sesini duyurduğu özel bir sayfa.

 

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ SAYFA: Gazetelerin üçüncü sayfaları genellikle polisiye haberlerden oluşur. Bunu internete bu kanalla taşıdık. Güvenlik ve polisiye haberlerin yer aldığı bu kanalda dünyaca ünlü seri katiller araştırması çok ilgi çekti.

 

EKONOMİ KANALI:  Bu kanalda da bir ilk denendi. İlk kez anında “sesli yorumlar” başlatıldı. Örneğin Yiğit Bulut’un kendi sesinden yorumlarını dinleyebiliyorsunuz.Kendine özgüekonomik olayların ve günlük gelişmelerin büyük bir titizlikle aktarıldığı ekonomi kanalına büyük ilgi gösterdiniz. Teşekkürler…

 

GENÇ KANAL: Buradalaf olsun diye oluşturulmuş bir kanal değil, gerçekten genç dünyanın olaylarını takip eden bir anlayış esas alındı…

 

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ KANALI: Başdöndürücü bir hızla ilerleyen teknolojideki son gelişmeler, hayatı kolaylaştıran ilginç buluşlar. Eski Atom Enerji KurumuBaşkanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın’ın karmaşık olaylara açıklık getiren analizleri. Hepsi bu kanalda.

 

E-ÇİZGİ ANALİZ: Yine bir ilk. O da ilk kez Hurriyet.com.tr’de çizgi analiz olarak başladı. Olaylar tıpkı foto analiz gibi ama bu defa bir çizgi esnekliğinde ve esprisiyle analiz ediliyor.

 

SEÇİM 2007:  Bu kanal seçimlerde oy vermeden önce öğrenmek istediğiniz her şeyi sağlıyor. Hangi parti hangi ilde kaç milletvekili çıkartmış. İstatistikler, araştırmalar. Belgeler ve tüm detaylar seçim 2007’de var.

 

ŞEHİR MEKTUPLARI : Şehirde ne var sorusunun bütün cevaplarını burada bulacaksınız. Ve en önemlisi Doğan hızlan gibi bir “estetik seçici”, Mehmet Yaşin gibi birşehir iz sürücüsü” sizin için yazıyor..

 

Haberin Devamı

AZ ÖNCE OLANLAR: Haber Müdürümüz Oğuz Güven bir sohbet sırasında sordu:

-Az sonrayı veriyoruz. Ama olaylar o kadar hızla akıyor ki, okurlarımız öz önce olanları kaçırmış olabilir. Biz de az önce olanları bir başlık altında toplasak ne olur?”

Mükemmel bir öneriydi ve hemen yaptık,.

 

ANINDA CANLI YAYIN: Ayrıca laptop üzerinden yine ilk kez olay yerinden görüntülü yayın sistemini de oluşturduk. İlk yayını denedik. Ve başarılı oldu. Seçimlerde liderlerin gezilerinden bu yayını yapacağız…

BUMERANG

SOSYAL İLANLAR

BİLGİ YARIŞMASI

KİŞİSEL HÜRRİYETİNİZ...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!