Bizim ünlüler kimlerle komÅŸu olacak

Güncelleme Tarihi:

Bizim ünlüler kimlerle komşu olacak
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 13:00

Hülya Avşar, Sibel Can, Cem Yılmaz, Beyaz, Hangi ülkeden ev alacaklar.

Haberin Devamı

İşte bizim starların alacağı evler...

 

Bizim ünlülerimiz dünya starlarına komÅŸu olabilmek için ceplerinden 500-700 bin doları çıkartmaya hazırlanıyor.Dünya starlarının Dubai'den sonraki son gözde yeri haline gelen Malezya'nın baÅŸkenti Kuala Lumpur'daki, yüzen evler.                                 Â

Yüzen evlerden ev alan Britney Spears, Victoria-David Beckham, Leanordo di Caprio, Halle Bery gibi dünya starlarından sonra, bizim starlarımızda yüzen evlerden alabilmek için sıraya girmiş durumdalar.

Hülya Avşar, Sibel Can, Beyazıt Öztürk, Cem Yılmaz, Seda Sayan, İbrahim-Demet Kutluay gibi pek daha çok iş adamlarımız Malezya'dan ev alabilmek için adeta biribirleriyla yarışır hale geldiler.

Malezya ile ilgili biraz bilgi verelim. Malezya güneydoğu asya'da yer alan bir ülkedir. Federasyon'un 11 devletinin Singapur, Saravak ve Sabah(eski Kuzey Borneo)'ın birleşmesi ile oluşmuştur. Singapur 1965 yılında federasyondan ayrılmıştır.

Haberin Devamı

 Kuzey'de Tayland ve Singapur,güneyde Endonezya ile komşudur. Ayrıca batı'dan Andaman denizi, doğudan güney Çin denizi'ne kıyısı vardır.

Ülke coğrafi yönden batı Malezya ve doğu Malezya olmak üzere 2 bölgeye ayrılır. Bu bölgelerde 10 devlete ayrılır. Başkenti Kuala Lumpur olan Malezya'nın en büyük şehri ise  gene başkentidir.

 Malezya , krallıkla yönetilen ve çok partili demokratik sisteme dayalı bir konfederasyondur. Konfederasyonu oluşturan federal eyaletler de krallıkla yönetilir. Batı Malezya'da bulunan eyaletlerin krallarından biri dört yıllığına genel kral, yani "yüce başkan" seçilir. Nüfus'unun yarıdan fazlası dini bütün olmamakla birlikte müslümandır.

Malezya halkının çoğunluğu denize yakın yerlerde otururlar. genelde ulaşım olarak deniz'i kullanmayı tercih ederler, nedeni ise ülkenin çoğunluğu sık ormandır.Orman sık olduğundan dolayı neredeyse girilmesi imkansızdır.

Gidecekleri mesafeyi deniz yoluyla daha çabuk giderler. Resmi dilleri Malayca olmasına rağmen ağırlık olarak İngilizce konuşurlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!