Yarım saat Ajda diye konuştum

Güncelleme Tarihi:

Yarım saat Ajda diye konuştum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Açıkhava Tiyatrosu’ndaki ikinci gösterisinde de kahkaha tufanı estirdi.

Haberin Devamı

Kuliste beklemek yerine kameraların önceden görüntü alabilmesi için 45 dakika önce sahneye çıkan Cem Yılmaz, yerini bulmaya çalışan ve gösterinin başlamasını bekleyen izleyicilere takıldı.

Yılmaz "İzleyiciler bana kendilerinden birisi gibi davranıyor. Demin birisi bana 'Cem, ne işin var orada, orası sahne' diyor" dedi.  

Askerde hastalandığı günleri Yılmaz şöyle anlatıyor:

"Ayağım aksıyor ama hastalığımı belli edemiyorum. Askerde yumuşak davranışlar gösterirseniz, seveniniz çok olur. Ranzanızın başına gül'le gelirler. Artık ayak geriden geliyor. Bana 'Git revire görün' dediler. Ayağım ağrıyor bana Talcid verdiler.

GATA. Adı bile iyileştiriyor.

Yattığım odada 2 er bir teyze vardı. Teyze tam benim karşımda yatıyor. Narkozun etkisi geçiyor ayıkmaya çalışıyorum. Teyze karşıdan bana 'Bir gece Cem Yılmaz'la yattım' diyeceğim demesin. Şimdi teyze bunu gidip amcaya dese. Amca, amcaoğullarını da toplayarak buraya gelir. İzahı da yok. Ne diyeceksin. 'Burada arkadaşlarla beraberdik mi? diyeceksin?"

Cem Yılmaz askerlik anılarını ise şöyle mizahlaştırdı:

Haberin Devamı

"Askerde onbaşıyım... Ofisimde, kahvemi içiyorum. Kapı çaldı, 'Gel' dedim. Albay içeri girdi. 'Orgeneral seninle görüşmek istiyor' dedi. Ben 'gelsin' dedim... Şaka şaka şaka....

Orgenerale gitmek uzaya kapsülle çıkmak gibi... Tuğgeneral, Tümgenerale, Tümgeneral, Korgenerale teslim ediyor. Korgeneral'den ayrıdıktan sonra havasız bir ortama giriyorsun... Orgeneral deyince bazıları omuzunda yıldız var sanıyor. O yüzbaşı.. Bir gökcismi söylüyorsun. Varsa yanıyor... Mesela satürn.. Biiip... Hediyeyi kazandınız...

Orgeneral elimi sıktı. 'Bırak ulan elimi' dedim... Şaka şaka...

'Evladım gösteriye çıkmak ister misin?' dedi... Şuraya yüz kişi toplayın. Orgeneral onlara 'evladım' dese... Hepsi 'bir daha söyle' diye yalvarır..."

İşte Yılmaz’ın esprileri:
Deniz Harp Okulu’nun 273. kuruluş yıldönümü kutlamalarında yarım saat Ajda Pekkan’la konuştum. Konuşmam bitti, kadın bana "Ben Semiramis Pekkan’ım" dedi...

Taksi durağı ile anlaştık, "Abi sen saat 12’yi geçir, geri kalanı bize bırak diyorlar", öyle yapacağım.

 Bu herkesin gelmesi için tasarlanmış bir gösteri, o anlamda değil tabii ki.

Yetenek yarışmasıyla dalga geçmedim. Zoruma giden "Yeni Cem Yılmaz aranıyor" demeleri. Sanki ben öldüm.

 Gösterilerime Nuri Öztürk de geldi. O zaman Zekeriya Beyaz daha mizah dünyasına girmemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!