Yeterince seviştikten sonra doğru eş bulunur

Güncelleme Tarihi:

Yeterince seviştikten sonra doğru eş bulunur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

Ünlü sarkıçı Kıraç yine polemik yaratacak bir açıklamada bulundu. "Evlilik aşkı öldürüyor" diyenlerin psikolojik sorunları olduğunu iddia eden Kıraç, mutlu birlikteliğin formülünü şöyle açıkladı: "Yeterince seviştikten sonra doğru eş bulunur."

Yeterince seviştikten sonra doğru eş bulunur
Kıraç’la "Benim Yolum" adlı yeni albümünü konuşacaktık ancak röportaj, evlilik kurumu ve aldatmayı içeren farklı bir kulvara kaydı. Evlilik kurumuna yürekten inanan Kıraç mutlu birlikteliğin formülünü çoktan bulmuş: "Yeterince seviştikten sonra doğru eş bulunur."

Neden çıkış şarkısı olarak "Sana Mecburum"u seçtiniz?

- Aslında ilk şarkıya klip çekilmez. Çünkü albümde ilk sırada olduğu için şarkı zaten kendi tanıtımını yapar. Ancak "Sana Mecburum" enerji dolu bir şarkı. İyi bir altyapısı var, bu yüzden onu seçtik.

Bugüne kadar yapılan Kıraç şarkılarından biraz daha farklı bir şarkı diyebilir miyiz?

- Biraz farklılık var. Elektro gitarın solist olduğu bir şarkı. Sözleri de daha sade.

Hem Anadolu rock yapıyorsunuz, hem de kovboy gibi geziyorsunuz. Biraz çelişkili değil mi?

- Kovboy şapkası hoşuma gidiyor. İnsanlar bunu hep çelişki olarak görüyorlar bende. Çünkü ben emperyalizme çok ters bir adamım. Batı sömürgecilerine tepki gösteriyorum. Kovboyluk müessesesi Amerika’nın bir simgesi gibi gösterilse de, aslında hiç öyle değildir. Amerikan köylüsüdür kovboylar.

Uzun zamandır devam eden bir ilişkiniz var yoksa siz de evlilik kurumuna inanmayanlardan mısınız?

/images/100/0x0/55eb4eaaf018fbb8f8b8d29f
- Tabii inanıyorum evlilik kurumuna. "Evlilik, aşkı öldürüyor" diyenlerin bence psikolojik sorunları var. Dünyada çok basit bir kural var. Bu kurala karşı gelinirse insan ırkı yok olur. "İki kere iki dört eder"in üstüne gidemezsiniz, buna karşı gelemezsiniz. Evlilik kurumunu da tartışamazsınız. İnsanlık için evlenmemiz ve çocuk yapmamız gerekiyor. Modern bilim bunu kabul ediyor, ekosistem de aynı şeyi söylüyor. Bir erkek belirli bir yaşa geldiğinde üremek ister. Çok açık konuşuyorum tabiatım gereği, kadınlar nasıl regl oluyorlarsa, erkekler de çocuk istiyor. Evlilik olmalı. Olmazsa başka türlü problemler çıkar.

Çocuk yapmayı istiyor musunuz?

- Çocuk istememek psikolojik bir problemdir. Ama "Bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum" demek başka bir şeydir. Herkes çocuk ister. Evlilik, cinsel birleşme ve çocuk içindir.

Boşanmalar eskiye oranla arttı. Modaya uyup evlenenler de kısa sürede boşanıyorlar...

- Eskiden uzun yıllar insanlar birbirleriyle birlikte olur, daha açık konuşmak gerekirse yeterince seviştikten sonra doğru insana karar veriyordu.

Bu durum erkekler için böyleydi herhalde...

- Eski diyorsam 10 yıl öncesinden bahsediyorum. Erkekler zaten yapacaklarını her zaman yapar. Sevgilisi, karısı var ya da yok fark etmez. Çocuk ise hep bir ihtiyaçtır. Özellikle 30’undan sonra erkekler "Benim niye bir çocuğum yok?" demeye başlar. Günümüzdeyse kadınlar ekonomik özgürlüklerini ele alınca durumlar değişti. Erkekler gibi genç kızlarımız da artık iki-üç yıl seviştikten sonra bıkıyorlar. Genç kızlar parayı kazanıp, istediği zaman bara ya da eğlence yerlerine gidip orada bir adamla tanışıyorlar. Kendi evleri de var. Adamı eve at, seviş, ondan sonra sabah tanıma! Bu durumdan belli bir süre sonra sıkılıyor ve evlenmek istiyorlar. Hatta heyecan için çocuk doğurmak istiyorlar.

BEN FARKLI BİR ERKEĞİM

 "Erkek, sevgilisi, karısı olsun ya da olmasın yapacağını yapar" dediniz. Siz de aldatır mısınız?

- Ben aldatırım demem. Ben farklı bir erkeğim.

Yeterince seviştikten sonra doğru eş bulunur
Aldatan erkeklere nasıl bakıyorsunuz?

- Erkek aldatır. "Aldatması doğal mıdır, doğru mudur?" diye sorsan, bunu uzmanların konuşması gerekir. Bence, erkeklerin aldatması tamamıyla fiziksel. Evde, dünya güzeli karısı olsa, gene aldatır. Bu konuda da kadının erkekle yarışması kadar saçma bir şey yoktur.   Kadınlar, benim söylediklerime pek sıcak bakmayacaklar ama kendi iç dünyalarında tek başına kaldıklarında bana hak vereceklerdir.  
Servet YILMAZ Fotoğraflar: Levent KULU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!