O benim meleğim

Güncelleme Tarihi:

O benim meleğim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

Geçirdiği trafik kazası sonrası hayati tehlikeyi atlatamayan Barış Akarsu'nun annesi, "O benim meleğimdi, ne olur Tanrım onu bana bağışla" diyerek gözyaşları döküyor.

Haberin Devamı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, cuma gecesi doğum gününü kutlamaya giderken arkadaşlarıyla birlikte kaza geçirerek ağır yaralanan ve solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Barış Akarsu'nun hayranları hastaneye akın etti. Akarsu’nun hayati tehlikeyi atlatamadığını belirten doktorlar yaşamasının mucize olduğunu belirtirken, annesi Hatice Akarsu, "O benim meleğimdi, ne olur Tanrım onu bana bağışla" dedi.

Bodrum'da lösemili çocuklar yararına düzenlediği internet şarkı yarışmasının sonuçlarını açıklamak ve 28'nci doğum gününü kutlamak üzere Kervansaray Otel'deki partiye giderken arkadaşı Zeynep Koçak'ın kullandığı otomobilin kamyonun altına girmesiyle ağır yaralanan Barış Akarsu'nun yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak verdiği yaşam mücadelesinde bir değişiklik olmadığı belirtildi. Akarsu'nun kız kardeşi Nermin Akarsu, annesi Hatice Akarsu ve babası Selahattin Akarsu, dün akşam saatlerinde Amasra'dan Bodrum'a geldi. Doktorlardan oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi alırken fenalaşan Nermin Akarsu'nun, "Benim meleğimdi o. Tanrım bana bu acıyı neden yaşattın, Barış kendinden çok herkesin iyiliği ve mutluluğu için çalışırdı. Ne olur tanrım onu bana bağışla. O zor durumda olan insanlara mutlaka yardım etmek isterdi" diye gözyaşı döktü.

Hayranları hastanede
Barış Akarsu'nun kaza geçirdiğini öğrenen yüzlerce hayranı Özel Bodrum Hastanesi’ne akın etti. Özellikle 5- 12 yaş arasındaki çocukların hastaneye gelerek doktorlardan bilgi almak ve Barış Akarsu’yu görmek istemeleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Birçok hayranı Milas, Muğla, Marmaris, Aydın, İzmir ve Denizli’den Bodrum’a gelerek sanatçının durumu hakkında bilgi almaya çalıştı. Sanatçının birçok hayranı da sabahlara kadar hastane bahçesinde bekleyerek yaşama yeniden dönmesi için dua etti.

Haberin Devamı

Akarsu’nun sevenleri kadar sanatçı dostları da hastaneye koştu. Bülent Kayabaş, Banu Alkan, Haluk Levent, Mehmet Ali Erbil, RTÜK Başkanı Zait Akman, Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden hastaneye gelerek Akarsu'nun yakınlarına 'geçmiş olsun' dileklerini iletti, sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastaneye ziyarete gelenlerden RTÜK Başkanı Zait Akman, "İki kişinin vefat etmesi ve Barış’ın da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılması gerçekten üzücü. Barış’ın tedavisi uzun süreli olabilir. Ailesi ve yakınlarının, uzun bekleyişe kendilerini hazırlamaları gerek. Kendisinin genç, hayat dolu olmasının tedavisini olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Ben sağlığına kavuşacağına inanıyorum" dedi. Mehmet Ali Erbil de "Barış’ın sevenleri dua ederek onu kurtaracaktır. Beyin fonksiyonlarının çalışmıyor olması ve genç yaşta böyle bir olayla karşılaşması gerçekten üzücü bir olay. Dualarım Barış için olacak"diye konuştu. Sanatçılardan Haluk Levent, "Umudum yaşayacağı yönünde. Duruşu ve müziği açısından bana hiç yabancı olmayan, benim ailemden biri gibi. Barış kendi başına çok iyi yerlere gelebilecek bir insan. Dualarım onun için" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Durumu ciddiyetini koruyor
Özel Bodrum Hastanesi Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Beyin Cerrahı Opt. Dr. Abdullah Servet, dün saat 10.45’de yaptığı açıklamada, Barış Akarsu'nun durumunda bir değişiklik olmadığını söyledi. Opt. Dr. Servet, "Barış'ın durumunda önemli bir gelişme yok. Herhangi bir nörolojik gelişme sağlanamadı. Beyin ödemi devam ediyor. Şu aşamaya kadar söylenebilecek tek şey diğer organların henüz çalışıyor olması. Beyin ödemi tedavisinde henüz bir sonuç alamadık, Barış'ın durumu ciddiyetini koruyor. Bu tür olaylarda beyin ödemi tedavisinde hastadan ne kadar kısa sürede cevap alırsak, uygulamaya tepki verirse, uyanma şansı da o kadar yüksek olur. Şu ana kadar olumlu bir yanıt alınamaması umut kırıcı olarak değerlendirilebilir" dedi.

Haberin Devamı

O benim meleğim
Kazada ağır yaralanan Barış Akarsu'nun sevenleri ile yakınları, Akarsu'nun tedavisinin yapıldığı Özel Bodrum Hastanesi'nin girişinde bekliyorlar. Akarsu'nun sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri takip etmek isteyen çok sayıda basın mensubu ve bazı televizyonlara ait canlı yayın araçları da hastane önündeler.

/images/100/0x0/55ea0c5df018fbb8f8672216
Dizideki rol arkadaşı Merve Sevi, "Aklında hep yardım vardı, tanrının da ona yardım edeceğine inanıyorum. Barış çok kuvvetli, çok yüreklidir. Ayağa kalkacaktır. Ben onu buradan yüreyerek çıkarken göreceğime inanıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!