Lincoln çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Lincoln çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2007 00:00

Taraftarların akın ettiği Atatürk Havalimanı’na 22.40’ta inen Brezilyalı star, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Ezilme tehlikesi geçiren Lincoln, çevik kuvvet minibüsüne binerek Çırağan Sarayı’na geçti.

Lincoln geri dönmek istedi

DIŞ transferde bombaları arka arkaya patlatan Galatasaray’ın yeni Hagi’si Cassio Lincoln dün gece rötarlı geldiği İstanbul’a adımını atar atmaz, coşkulu taraftar gösterisiyle karşılandı. Sayıları yaklaşık 5 bini aşan sarı kırmızılı futbolseverler, Atatürk Havalimanı’na akın akın koşarken, saatler öncesinde yaktıkları meşaleler ve tezahüratlarla da havalanına renk kattı.

Gerginlik yaşandı

Fenerbahçe’nin Roberto Carlos’u almasıyla birlikte dünya medyasının merkezi haline gelen İstanbul’da gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Brezilyalı dünya starı, kendisini bekleyen araca binmekte bile zorluk çekti. Yaşanan izdiham nedeniyle havaalanında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Galatasaraylı taraftarlar, Pascal Nouma ve R.Carlos’un gelişlerinde içeriye alınan diğer karşılama törenlerinde olduğu gibi içeriye girişlerine izin verilmeyince, güvenlik elemanlarıyla kısa süreli bir gerginlik yaşadı.

Coşku, korkuttu

Daha önce saat 21.55’te geleceği açıklanan Lincoln’ün uçağı 45 dakika rötar yapınca, Brezilyalıyı taşıyan uçak 22.40’ta Atatürk Havalimanı’na indi. Yaklaşık 20 dakika sonra normal çıkış kapısında görünen Lincoln, gördüğü manzara karşısında korkunca, geri dönmek istedi. Ancak taraftarların "Lincoln" tezahüratlarıyla cesaretini toparlayan deneyimli oyuncu, yanındakilere "Gördüğüm manzara beni ürküttü. Geri dönelim. Daha sonra çıkalım. Ancak beni bağrına basan bu taraftarların seslerine karşılıksız kalamam. Heyecanlıyım ve çok korkuyorum. Beni iyi koruyun" diyerek taraftarların huzuruna çıktı...

Helikopterle inecek

GSTV ve Lig TV’nin de canlı yayınla ekranlara getirdiği karşılama töreninde ezilme tehlikesi geçiren Cassio Lincoln bugün de kendisini 4 yıllığına sarı kırmızılı takıma bağlayan imzayı atacak. Brezilyalının imza töreni de Galatasaray tarihinde bir ilk olarak seyirciye açık gerçekleşecek. Sabah sağlık kontrollerinden geçecek olan Lincoln, saat 11.00’de de Florya Metin Oktay Tesisleri’ne helikopterle gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Omzunu sakatladılar

5 bin ateşli taraftarın karşıladığı Lincoln, ezilme tehlikesi geçirdi. Yaşanan izdiham nedeniyle yürümekte dahi güçlük çeken Brezilyalının, araca binerken kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı sol omzunun acıdığı öğrenildi. İçeriye girme çalışan taraftarlar, havaalanında bir camın kırılmasına sebebiyet verirken, izdihamdan da 2 taraftarın yaralandığı belirtildi. Öte yandan Schalke Başkanı Josef Schunesenberg, Lincoln’ün, şampiyonluk kaçtıktan sonra "Schalke’nin günah keçisi hep ben oldum" açıklamalarına tepki gösterdiği öğrenildi. Schunesenberg’in hedef aldığı Brezilyalı için "Lincoln yetenekli çok iyi bir futbolcu. Üstün tekniğiyle topa çok iyi hükmediyor. Fakat onun sahadaki gelişmelerine bakacak olursak, onun liderlik vasfı olmayan birisi olduğunu görürüz. Bu yüzden de dünya klasında bir futbolcu bugüne kadar olamamıştır, olamayacaktır da. Lincon lider değil" açıklamasını yaptığı ileri sürüldü. Aynı zamanda Schnusenberg’in "Lincoln’ü Schalke 04’ün son iki yılda Şampiyonlar Ligi’ne yükselmesinde katkısı olan bir futbolcu olarak anımsayacağım. Bunun içinde ona teşekkür ediyorum" dediği de belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!