Safsata-i Harun Yahya

İSLAMCI cemaatin kuvvetli kalemlerinden Ali Bulaç, 28 Mart 2007 tarihli Zaman Gazetesi’nde "Darwincilerden tık yok!" diye kasılıyordu.

Güya, Adnan Hoca ya da nam-ı diğer Harun Yahya, "Yaratılış Ansiklopedisi" ile Fransa’yı perişan etmiş. Ali Bulaç, Harun Yahya’nın hazırladığı ansiklopedinin Fransa’da yankı-bir tür panik yarattığını gazetelerde okuduğunu yazıyor. Ama ben Fransız gazetelerinin Harun Yahya ile dalga geçtiklerini, okulların bu türden bilim dışı zırvalardan korunması gerektiğini yazdıklarını okudum.

Ali Bulaç, 4 Nisan tarihli "Akıllı Tasarım" tezinin de tamamen yanında olmadığını yazıyor. "Akıllı Tasarım" da Amerikan Protestan yobazlığının Darwin’e karşı uydurduğu dinci-bilimci bir safsata. Dinci yobazların bilimden yürüttükleri bilgilerle, 150 yıl sonra, Darwin’in karşısına çıkardıkları bir akıllı (!) safsata.

Vahye dayalı akıllı tasarım teorisi (!) insanların Tanrı, peygamber ve din inançlarını tartışma konusu yapıyor. Elindeki silah "Tanrı’ya, peygambere, dine inanmıyor musun?" sorusu gibi alçakça bir tehdit.

GERİCİLİĞİN HEDEF TAHTASI

Ali Bulaç, Harun Yahya’nın Darwinci bilim adamlarını teslim aldığını yazıyor ama kendisine Bilim ve Gelecek Dergisi’nin Nisan ve Mayıs 2007 (38 ve 39) sayılarını okumasını tavsiye edeceğim. Dergi iki özel sayısına "Bilimin Safsataya Yanıtı HARUN YAHYA Dosyası 1, 2" adını vermiş.

Evrim ve evrim inancı olmadan bilim yapılamaz. Bu nedenle evrim perspektifini inkár eden Harun Yahya’nın lafları safsata olmaktan ileri gitmez. Ama bunun ötesinde, Bilim ve Gelecek Dergisi’nin sunum yazısında belirtildiği gibi, "Evrim Kuramı bugün küresel ve yerel gericiliğin hedef tahtasındadır ve bu noktada kıran kırana bir mücadele sürüyor. Dolayısıyla Evrim Kuramı savunusunun bilimsel anlamının yanı sıra politik anlamı da vardır". Akıllı Tasarımcıların ve Harun Yahya’nın iddiaları "Tıpkı evrenin 7 günde yaratıldığı, dünyanın düz olduğu, bir öküzün boynuzlarının tepesinde durduğu, bebeklerin leylekler tarafından getirildiği, yıldızların insanların kişiliğini belirlediği vb. safsatalar gibi" bir safsatadır.

VAHİYCİLER Mİ MAYMUN TORUNLARI MI

Biliyorum, bilim ve teknoloji yağmacısı İslamcı tayfa gene kendilerinin atasının Hz. Adem, benim ise "Maymun Dölü" olduğumu yazacak. Yazsınlar!

"Akıllı Tasarım"ın imal edildiği ABD’nin Teksas eyaletindeki Baylor Tıp Fakültesi’nde yapılan ve Amerikan Science Dergisi’nde yayımlanan bir araştırmaya göre, makak maymunlarının genleri ile insan genleri arasında yüzde 93 benzerlik varmış.

Şempanzenin gen haritasını 2005 yılında çıkartan bilim insanları, 6 milyon yıl önce birbirinden ayrılan insan ile şempanzenin yüzde 99 oranında aynı gene sahip olduğunu ileri sürmüşlerdi. (Milliyet, 13 Nisan 2007)

Bu gen ortaklığını temel alan araştırmacılar, AIDS gibi hastalıkların kökünü kurutmak için bu akrabalıktan yararlanmak istiyorlar. Bakalım AIDS ilacını maymun torunları mı, yoksa has insan (!), vahiyci Akıllı Tasarımcılar mı bulacak?
Yazarın Tüm Yazıları