Katliamı hatırlamadı

Güncelleme Tarihi:

Katliamı hatırlamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 18:28

KAHRAMANMARAŞ'ta, geçirdiği cinnetin ardından, biri 3 aylık, diğeri 4 yaşında 2 çocuğunu öldüren, eşini, annesini ve kavgayı ayırmaya çalışan 2 kişiyi de bıçaklayarak yaralayan 26 yaşındaki Uğur Çocuk, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 35 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Uğur Çocuk, son savunmasında olayı hatırlamadığını söyledi.

Pınarbaşı Mahallesi Şehit İlbey Caddesi'nde, 18 Aralık 2006'da meydana gelen olayda, uzun süredir işsiz olan 2 çocuk babası Uğur Çocuk, evde televizyon izlerken bir anda cinnet geçirip, önce 3 aylık oğlu Arda'yı duvara çarparak, ardından mutfaktan aldığı bıçakla 4 yaşındaki kızı Eda'yı da bıçaklayarak öldürdü. Çocuklarını öldürdükten sonra evden ayrılmayan Uğur Çocuk, daha sonra Sağlık Ocağı'ndan dönen eşi 25 yaşındaki Fatma ve annesi 50 yaşındaki Güler Çocuk'a saldırarak, onları çeşitli yerlerinden yaraladı. Uğur Çocuk, ardından yoldan geçen ve çığlıkları duyarak eve gelip, kendisini engellemeye çalışan 21 yaşındaki Arif Akgül ve 31 yaşındaki Bilal Hançerkıran'ı da bıçakla yaraladı. Uğur Çocuk, polis tarafından sokak ortasında etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Tutuklanan Uğur Çocuk hakkında, ‘canavarca hisle eziyet çektirerek birden fazla kişiyi öldürmek’ ve ‘birden fazla kişiyi öldürmeye tam teşebbüs’ suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşmasına çıkan sanık, son sözünü soran mahkeme başkanına, “Hiçbir şey hatırlamıyorum. Konuşmak istemiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, daha önce de ifade vermeyen sanık Uğur Çocuk'u çocukları Arda ile Eda'yı öldürmekten ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına, eşi ve annesini yaralamak suçundan 15'er yıl hapis cezasına, Arif Akgül'ü yaralamaktan 6 ay, Bilal Hançerkıran'ı yaralamaktan ise 5 yıl olmak üzere toplam 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile 35 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!