Arif Sağ: İbo ilk defa kandırıldı

TÜRK Halk Müziği’nin yaşayan en büyük sanatçılarından Arif Sağ, Türk-Yunan Dostluk Festivali’ne katılmak üzere Amsterdam’dan yeni gelmişti Antalya’ya...

Haberin Devamı

Gelir gelmez, Yunanlı sanatçı Aliki Kayaloglou ile Karaalioğlu Parkı’nda binlerce kişiye muhteşem bir müzik şöleni sundu. Konuk sanatçının, bir şarkısının "Hepimiz aynı suyu içiyoruz, hepimiz aynı ırmaktayız, hepimiz Hıristiyanız, hepimiz Müslümanız" biçimindeki sözleri büyük alkış aldı izleyicilerden... Bunlar arasında AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel de vardı..

’Yunan Dafni Derneği’nin başkan yardımcılığını yürüten, Yunanistan’ın ’Yaşar Kemal’i olarak nitelenen Stratis Myrivili’nin gelini olan Katerina Myrivili, Yunanistan’ın en önemli kültür ve sanat kadını. New York’taki Helen Vakfı’nın başkanlığını yapmış, şimdi Türk-Yunan dostluğu için çaba gösteriyor. 70 yaşında olan Myrivili, saygınlığından ötürü dünyanın her dalda önemli sanatçıları onun hatırını kırmıyorlar. Türkiye’ye getirdiği Yunanlı sanatçılar da böyleydi. (Türkiye’den bu sevdaya baş koyan bir isim de; Multi Türk Mall Genel Müdürü, GS-Boğaziçili Levent Eyüpoğlu... Her yıl bu etkinliklere büyük katkı sağlıyor.)

’BELDEN YAYLI’LAR

İşte bu hanım, Sağ’ın yanına gelerek "Sen Anadolu’nun, sazınızla sözünüzle muhteşem bir rengisin; çünkü halkın yüreğinin içinden fışkırmışsın" diyordu.

1987-91 döneminde SHP’den milletvekili seçilen Sağ, Karayalçın ile siyaset yapmayı sürdürüyor.. Seçim öncesinde en olumlu siyasetçi olarak SHP Genel Başkanı’nı gösteriyor ve seçim döneminde sorumlu davrandığını belirtiyor...

Sağ, bugün Türkiye’nin yaşadığı tabloda CHP’nin desteklenmesi gerektiğinin özellikle altını çiziyor; yanlışların seçimden sonra sorgulanması gerektiğini vurgularken şöyle konuşuyor:

"Aleviler bundan önceki dönemde CHP ile küstüler. Ben de kızgınım. Ama kendimi 23 Temmuz’a kadar dondurdum. Ne söyleyeceksek 23 Temmuz’dan sonraya kalmalıdır.

AKP’nin, vitrinine Alevi aday koymasını eleştiriyor. İlkesizlik üzerine yeni bir deyim ortaya atıyor: "Alevi toplumu Sivas olaylarını unutmuş değil; AKP ile barışmasının da pek olanağı yok.. Nasıl barışsın ki?.. AKP’nin aday yaptığı Alevi adayların, herkesin zannettiği gibi temsil yeteneği yoktur. AKP’yi ne kadar temsil edeceklerdir? Onlar ’belden yaylı’dırlar"

GP VE İBO

Arkadaşı İbrahim Tatlıses’in, her seçimde siyasete girmek istediğini söylediğini, nitekim Urfa’dan bağımsız adaylık koymasının bu anlamda doğru olduğunu söyledi. Ancak bundan vazgeçip Genç Parti’den İstanbul adayı olarak seçime girmesine bir anlam veremediğini, kendi açısından risk aldığını söyleyerek, "Anladığım kadarıyla İbo ilk defa kandırıldı. Son anda çekilebilir" diyor.

AKP’ye tepkinin ölçüsü

AKP’ye, halkın gösterdiği tepkinin ölçüsü Abdüllatif Şener’e gösterilen ilgidir. Sayın Şener’in sadece milletvekili adayı olmaması bile, halkın gözünde onu yükseltmiştir.

Bu AKP’ye uyarıdır. Bugün Cumhurbaşkanı adayı olsa, Sayın Gül’e gösterilen tepkiyi almayacaktır.

Tamer ÇAPIN

Türköne’nin fedakárlığı!

TMSF, 2.4.2007’de Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu; ATV televizyonu, Sabah Gazetesi vs.) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerini devraldı. Türkiye’nin 22 kadın kaymakamından biri olan, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Zaman Gazetesi yazarı Prof. Mümtaz’er Türköne’nin eşi Özlem Türköne, AKP’den aday oldu.

ATV’de yayınlanan ’Hatırla Sevgili’ dizisi, Başbakan’ın gençliğini ekranlara getirdi. Erdoğan, dizinin danışmanlarından Mümtaz’er Türköne’nin önerisiyle ’Hatırla Sevgili’ye dahil edildi.

Bir reklamcı yorumu: Öncelikle demokrat ve laik bir Tayyip Erdoğan mesajının gizli reklam olarak verilebileceği en güzel yer/mecra!.. Diziyi izleyen profile/hedef kitleye yıllarca ulaşma sıkıntısı çeken ve bir türlü yıldızı barışmayan Başbakan’ın şirin ve/veya sıcak gözükme politikalarından biri ve tabii ki bu iş için kullanılan/atanan bürokratlar vb...

Benim yorumum: Yani Türkiye’nin şimdiki gerçeği... Ve verilen 1 milletvekilliği koltuğu... Ve de bir bilim adamının eşi için yaptığı fedakárlık!

GÜNÜN SÖZÜ

"İnsanın özgürlüğü, kendisine yapılanlara karşı takındığı tavırda gizlidir."

(Jean Paul Sartre)

Biliyor musunuz

SP İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı Numan Kurtulmuş’un, Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine yaptığı görüşmede kendisine İstanbul’dan milletvekilliği adaylığı ile birlikte Abdüllatif Şener’in yerine ’Başbakan Yardımcılığı’ makamı önerildiğini, ancak Numan Kurtulmuş’un bunu kabul etmeyerek partisinde kaldığını...

EDİRNE’den bağımsız aday olan Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç’in, Rize’den Mesut Yılmaz, Sivas’tan Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte en güçlü ’bağımsız’ aday olduklarını söylediğini...

YILLARDIR süren personel ihtiyacı için bugüne kadar bir şey yapmayıp, 10 yıldır TRT’de çalışan geçici personeli dahi kadroya almayan TRT yönetiminin, seçim öncesi kuruma 245 kişi almak için sınav açtığını...

Mesaj Panosu

ZİRAAT Bankası İzmir Bergama Şubesi’nden 3 yıl vadeli traktör aldım. 2006’da da 5 yıl vadeli 38 bin YTL ’hayvan kredisi’ kullandım. Aralıkta yatması gereken 22 bin 500 YTL’yi 3 ay sonra 30 bin YTL olarak yatırdım. Banka icraya verdi. Taksitlendirme talep ettim, şube ’olmaz’ dedi. Genel Müdürlüğe bildirdim, gelen cevapta Bergama Şubesi’nin borcu taksitlendireceği şeklindeydi. Şubeye gittiğimde ise taksitlendirmenin ilçede değil, köyde yaşayanlar için olduğunu söylediler. "Senin traktörü satışa çıkarıp satacağız" deniyor. Bunu yapan bir kurum, nasıl çiftçinin bankası olur.

Ünal KIROĞLU

Yazarın Tüm Yazıları