Güneşle duvarı ısıttı finale kaldı

Güncelleme Tarihi:

Güneşle duvarı ısıttı finale kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2007 00:00

TOKİ Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Çağlar Yıldırım "Yüksek Enerji Verimliliği" konulu projeyle "Türk Mucitleri" isimli yarışmada final elemelerine çağrıldı.

Özel bir televizyon kanalının düzenlediği "Türk Mucit" yarışmasının İç Anadolu Bölgesi elemelerine nisan ayında katıldığını anlatan Yıldırım, bölgeden altı kişinin final elemesine çağrıldığını içlerinde kendisinin de olduğunu söyledi. Yarışmaya "Yüksek Enerji Verimliliği" isimli projeyle katıldığını belirten Yıldırım, projesinde güneş enerjisinden yararlanarak evin duvarlarını ısıtabildiğini kaydetti.

KÜRESEL ISINMA YAVAŞLAYACAK

Çağlar, bu sayede doğal yakıtlar kullanılmadan konutlarda ısınmanın ve serinlemenin mümkün olabileceğini söyleyerek, projeyle küresel ısınmanın yavaşlamasını sağlamayı da amaçladığını belirtti. Projesini oluştururken arabanın rezistansından esinlendiğini söyleyen Yıldırım, tıp fakültesinde okumak istediğini de belirtti.

BALTA ZİYARET ETTİ

Ankara İl Mİlli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ile Etimesgut İlçe Kaymakamı Recep Erkılıç, Yıldırım’ı başarısından dolayı okulunda ziyaret ettiler. Balta ve Erkılıç, Yıldırım’ın her türlü girişimine destek vereceklerini söylediler. TOKİ Anadolu Lisesi’nin müdürü Enver Yeniçeri de Yıldırım’ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, gelecekte kendisinin daha önemli işlere imza atacağından emin olduklarını söyledi. Yeniçeri, ayrıca TOKİ Anadolu Lisesi’nin eğitime oldukça önem verdiğini ve bu amaçla okulda her gün okuma saati etkinlikleri düzenlediklerini de anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!