Diyanet'ten matematik dersi

Güncelleme Tarihi:

Diyanetten matematik dersi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2007 16:05

Bu yaz Kuran Kursu'na gidecek çocuklar için Diyanet'in hazırladığı kitapta ilginç matematik yöntemleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği ve her yıl, ilköğretim 5'inci sınıfını bitiren yaklaşık bir milyon öğrencinin gittiği yaz Kuran Kursları'nın müfredatı geçen yıl yenilendi.

 

Kuran, itikat, ibadet, siyer (Hz. Muhammet'in hayatı) ve ahlak bölümlerinden oluşan ve 3 bölüm halinde okutulacak kitapta dersleri daha keyifli hale getirmek için, "Eğlenelim Öğrenelim" bölümleri yer aldı. Dini bilgiler bu bölümlerde "şifre çöz, karalamaca, kelime eşleştirme, çengel bulmaca" ve "yap boz" bölümleri ile eğlenceli hale getirildi. En ilginç soru ise, "Namaz Kılıyoruz" bölümünden sonra sorulan matematik sorusu oldu.

BİRAZ DA MATEMATİK
İşte Diyanet'in "rekat sayılarıyla yaş bulmaca" sorusu: "Bir evde dört kardeş var. Bahar, Sevra'dan küçük Sena'dan büyük. Sevra, Sena'dan büyük, yaşı Bahar ile Fatih'in yaşları toplamına eşit. Sena Fatih'ten küçük. Fatih ile Sevra arasında bir kardeş var. Aşağıdaki şifrelere göre yaşlarını bulun:

FATİH: Öğle namazının ilk sünnetinin, yatsı namazının ilk sünnetinin ve akşam namazının sünnetinin rekat sayılarını toplayıp ikiye bölün.

SEVRA: İkindi namazının sünnetinin, yatsı namazının farzının ve son sünnetinin rekat sayılarını toplayıp ikiyle çarpın. Bulduğunuz sayıdan Fatih'in yaşını çıkarın.

BAHAR: Sabah namazının farzının rekat sayısını öğle namazının farzının rekat sayısıyla çarpın. Bulduğunuz sayıya öğle namazının son sünnetinin rekat sayısını ekleyin.

SENA: Vitir namazının rekat sayısıyla ikindi namazının farzının rekat sayısını çarpın. Sonucu akşam namazının farzının rekat sayısıyla sabah namazının sünnetinin rekat sayısının çarpımına ekleyin. Elde ettiğiniz sonuçtan Bahar'ın yaşını çıkarıp ikiye bölün."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!