Minik Yaşar Efe'nin ölümüne soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Minik Yaşar Efenin ölümüne soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 14:49

SAĞLIK Bakanlığı, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, Fatma ve Fatih Korkmaz çiftinin, karma aşı yapıldıktan sonra rahatsızlanıp, komaya giren ve tedavi gördüğü hastanede yaşamanı yitiren bebekleri Yaşar Efe Korkmaz'la ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Bakanlık müfettişleri, soruşturma kapsamında, ilk olarak bebeğe karma aşının vurulduğu Ödemiş 3'Nolu Sağlık Ocağı'nda görevli doktor ve hemşirelerin ifadelerine başvurdu. Müfettişler, daha sonra da Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne geçerek, buradaki doktorlar ile bebeğin annesi Fatma ve babası Fatih Korkmaz'ın ifadelerini aldı.
23 Mart 2007 tarihinde, Ödemiş 3 No'lu Sağlık Ocağı'nda hemşire tarafından bacağından karma aşısı yapılan Yaşar Efe Korkmaz, aynı gün bacağındaki şişme, morarma, iştahsızlık ve huzursuzluk nedeniyle, ailesi tarafından yeniden sağlık ocağına götürüldü. İddiaya göre “Aşıdandır” denilerek eve gönderilen bebek, daha da fenalaşınca aynı gün Ödemiş Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş ve aynı yanıtla geri gönderildi. Ertesi gün durumu kötüleşen bebek, yine Ödemiş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınarak, filmleri çekilip serum takılan bebek, durumunun kötüleşmesi üzerine ambulansla Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne gönderildi. Burada mide kanaması geçiren Yaşar Efe bebek, yoğun bakıma alındı, bitkisel hayata girdi ve daha sonra da beyin ölümü gerçekleşti. Yaşar Efe Korkmaz, 6 gün önce de yaşamını kaybetti.

Haberin Devamı

Acılı anne Fatma Korkmaz, çocuğunun ölümünden sonra, gazetecilere, “Sağlık ocağında ‘Aşıdandır alkollü pamuk koyun, buz koyun’ dediler. Koyduk ama işe yaramadı. Hastanede de aynı öneride bulundular. Ertesi gün kötüleşince yatırdılar. Biricik oğlumuz elimizden kayıyordu, çaresiz kaldık. Verilen raporda, ‘İstenmeyen aşı reaksiyonu olabileceği’ belirtiliyordu. Bunun sorumlusunun bulunup cezalandırılmasını istiyoruz” diyerek, sorumlular hakkında dava açtıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!