Everest'in zirvesinde Fenerbahçe bayrağı

Güncelleme Tarihi:

Everestin zirvesinde Fenerbahçe bayrağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2007 13:41

Fenerbahçe'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği "Fenerbahçe Dünya Zirvelerinde" projesinin son ayağı olan "Everest Tırmanışı"nı gerçekleştiren dağcılar, Everest'in zirvesine sarı-lacivertli bayrak diktiler.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, proje kapsamında daha önce Ağrı Dağı, Arjantin'de bulunan Aconcagua Zirvesi, Tacikistan'daki Somoni Zirvesi, Fransa'daki Mont Blanc Zirvesi ve Tanzanya'daki Kilimanjaro Zirvesine tırmanarak Türk ve Fenerbahçe bayraklarını dalgalandıran Tunç Fındık ve Mustafa Kalaycı'nın şimdi de dünyanın en yüksek tepesi Everest'e tırmanarak Fenerbahçe ve Türk bayraklarını dünyanın zirvesinde dalgalandırdığı belirtildi.

Açıklamada, Fındık ve Kalaycı'nın, Everest'in zirvesinden yaptıkları telefon bağlantısında şunları söylediği kaydedildi:
"Gün doğumu ile birlikte Everest'in zirvesine tırmanmış bulunuyoruz. Fenerbahçe ve Türk bayraklarını Everest'in zirvesine dikmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Fenerbahçemizin 100. yılında bayrağımızı dünyanın zirvesinde dalgalandırıyor olmak bizim için büyük bir gurur ve mutluluk. Bu başarının tüm Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!