İstanbul'da mayo krizi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda mayo krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2007 08:30

Türkiye’nin önde gelen mayo firmaları Kom, Nelson, Ay-Yıldız ve Zeki Triko İstanbul’daki reklam panolarına mayolu mankenlerin fotoğraflarından oluşan afişlerini astırmak istedi. Panoları kiralayan reklam ajansları “Belediye bu tür afişlerin asılmasını istemiyor” diyerek mayocuları geri çevirdi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb535ef018fbb8f8ba093d
Binalara da astırmadılar

Kom, Nelson, Ay-Yıldız ve Zeki Triko 2007 mayo-bikini modellerinin tanıtımı için mankenlerle fotoğraf çekimleri yaptı. Firmalar bu fotoğraflarla hazırladıkları reklamları İstanbul’daki billboardlara (Reklam panosu) ve kent merkezindeki büyük binaların ön yüzlerine asmak istedi. Afişlerin binalara asılması için mayocular İstanbul Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nü başvurdu.

”Tahrik unsuru olur”

Müdürlük mayolu afişlerin binalara asılmasına izin vermedi. Gerekçe olarak da “Bu afişler ahlak kurallarına aykırı görüntüler oluşturur. Tahrik unsuru olur. Trafik kazalarına sebebiyet verir” denildi. Mayocular reklamlarını billboardlara asmak istediklerinde belediye “Bu biz değil reklam ajansları bakıyor” yanıtı verdi. Mayocular bu kez de reklam ajanslarına başvurdu.

Haberin Devamı

“Resimler ahlaka aykırı”

İstanbul’daki billboardları ihale ile alıp firmalara kiraya veren ajanslar mayoculara “Sizin reklamlarınızı asmamıza belediye izin vermez” dedi. Nelson buna rağmen ikinci bir girişimde bulundu. Nelson’un patronu Morris Eskinazi olanları şöyle anlattı: “Bize ‘Ahlaka aykırı resimler asıyorsunuz’ dediler. En kapalı mayo fotoğraflarımıza bile ‘Bunları asamayız’ yanıtını verdiler”

Zeki Triko tavır koymuştu.

Kom’un yöneticisi Ayşe Nur Anıç “Bırakın billboardları fabrika binamıza bile tanıtım afişlerimizi asamıyoruz” dedi . Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediyesi Başkanlığı döneminde Zeki Triko mayolu afişlerinin asılmasına izin verilmeyince Atatürk’ün Florya’da denize girerken çekilen fotoğrafını afiş haline getirip “Güneşi özledik” sloganı ile tüm billboardlara astırmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!