Kayıp uçak Sürmene'de aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıp uçak Sürmenede aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2007 12:30

İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı'ndan kalkan özel bir uçak Sürmene’de aranıyor. Uçaktan, en son Trabzon’un Sürmene İlçesi’nin güneybatısında yer alan Koçalak tepesi civarında sinyal alınması nedeniyle, arama-kurtarma faaliyetleri bu bölgede yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Trabzon’dan 13 Mayıs’ta kalkış yapan İngiliz tescilli SKY ARROW 650T tipi uçağın, havalandıktan sonra gidiş meydanına inmediğinin tespit edildiği, hemen ardından da arama-kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi. Açıklamada, uçaktan en son Trabzon’un Sürmene İlçesi’nin güneybatısında yer alan Koçalak tepesi civarında sinyal alındığı, bu nedenle havadan ve karadan arama-kurtarma çalışmalarının bu bölgede yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, adı geçen bölgede, jandarma, sivil savunma ve havadan da uçak ile yürütülen arama-kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü, gelişmeler konusunda bilgi verileceği belirtildi.

İran-Tebriz’e gitmek üzere 10 Mayıs’ta Ankara’dan kalkan uçak saat 11.45’te Trabzon’a iniş yapmıştı. İngiliz tescilli uçak 13 Mayıs saat 09.30’da Tebriz’e gitmek üzere Trabzon’dan tekrar havalanmıştı. Uçakta İngiliz uyruklu Mihiael Newman adlı pilot ile Pakistan vatandaşı B.Bhangoo olmak üzere iki kişi bulunuyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!