Kardak savaşını CIA önledi

Güncelleme Tarihi:

Kardak savaşını CIA önledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2007 00:00

CIA’nın eski başkanı Tenet, "Kardak’ta savaş çıkmasını önlediğimiz için iftihar ediyorum" dedi. Tenet, CIA’nın Öcalan’ın yakalanmasında oynadığı rol konusunda konuşamayacağını söyledi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) Yunan asıllı eski başkanı George Tenet, 1996 yılında Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak krizi hakkında ilginç ifşaatta bulundu. Tenet, Kathimerini gazetesine verdiği demeçte "Kardak krizinde iki ülkenin savaşmaması için gizli servisler çok önemli rol oynadılar. ABD hükümeti, CIA, ben hepimiz müdahale ettik. O krizde oynadığımız rol ile iftihar ediyorum" dedi.

Tenet, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında yakalanmasında CIA’nın rolü sorulduğunda ise "Bu konu hakkında konuşamam cevabını verdi.

Demecinde ABD’de 11 Eylül saldırısına da değinen Tenet "saldırıdan sonra çok endişeliydik. 2001 Kasım’ında New York’da nükleer bomba bulunduğuna inanıyorduk. Binaların havaya uçurulacağından, uçaklarla yeni saldırı planları olduğundan korkuyorduk" diye konuştu. Tenet ayrıca, Irak’ın El Kaide veya 11 Eylül saldırısı ile ilişkisi bulunmadığına inandığını da kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!