Leyla Zana aktif çalışmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Leyla Zana aktif çalışmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 15:15

DTP’nin seçimlerde yüzde 40 kota ayırdığı kadınlar adaylarını ve seçim stratejisini belirlemek için Diyarbakır’da toplandı. Toplantıya adaylığına kesin gözüyle bakılan eski DEP milletvekili Leyla Zana da katıldı. DTP’nin bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer alan adaylarını çokluğunu göz önüne alarak, seçmelerine adaylarının pusuladaki sıra numarasını ezberleteceği belirtildi.

Haberin Devamı

DTP’nin Parti Meclisi üyesi ve Kadın Kolları’nda yer alan kadınlar, partilerinin kendilerine ayırdığı yüzde 40 kotasının ardından, milletvekili adaylarını ve seçim stratejilerini belirlemek için Bağlar Belediyesi Konferans Salonu’nda toplandı. Toplantıya adaylığına kesin gözüyle bakılan kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in İHD Genel Başkan Yardımcısı olan eşi Reyhan Yalçındağ, faili meçhul cinayete kurban giden işadamı Savaş Buldan’ın eşi Pervin Buldan da katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Parti Meclis Üyesi Türkan Yüksel, bütün partilerin DTP’nin çıkaracağı bağımsız adayları engellemek için birleşik oy pusulası ile ilgili antidemokratik yasayı çıkardıklarını söyledi. Yüksel, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bağımsız adaylarla seçime girmek bizim tercihimiz değil, bize dayatıldı. Biz de partimizin verdiği yüzde 40’lık kadın kotası için aday belirlemek için toplantı yapacağız. Toplantıda bizi en iyi temsil eden kadınları ve profillerini belirleyeceğiz. Özellikle kadın adaylarımızı en güçlü bir şekilde nasıl seçmemiz gerektiği konusunda tartışmalar gerçekleştireceğiz. Ayrıca bazı metropollerde bazı kadın adaylara destek vereceğiz. Kadınlar olarak seçim stratejisini belirleyeceğiz.”

SEÇMENE ADAY SIRASI EZBERLETİLECEK

Toplantı basına kapalı devam ederken, Leyla Zana’nın protokol yerine arka sıralarda oturmayı tercih ettiği gözlendi. DTP’nin şu anda kadın adayı olarak Leyla Zana, DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Nursen Aydoğdu’yu belirlediği, kadın adaylar arasında Pervin Buldan’ın da adının geçtiği öğrenildi. DTP’nin, birleşik oy pusulası nedeniyle seçmenlerinin sıkıntı yaşamaması ve bağımsız aday bolluğuna karşı seçmenlerine adaylarının oy pusulasındaki sıralarını ezberlettireceği öğrenildi.

ZABITADAN SEÇMEN LİSTESİ UYARISI

Öte yandan, seçmen listelerinin güncelleştirmek üzere askıya çıkarmasının ardından, Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri mahallerde zabıta aracı ile anonslar yaparak vatandaşlara seçmen listelerine yazılmaları için çağrı yaptı. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürü Behçet Ekinci, bölgelerinde muhtarlarla yaptıkları görüşmelerde seçmen listelerinde ciddi bir açığın olduğunu tespit ettiklerini belirterek, “Bu tespit ışığında bütün birimlerimiz duyuru çalışmalarına başladı. Bilindiği üzere seçimlerde oy kullanmayan vatandaşlarımıza ceza verilecek. Vatandaşlarımızın bağlı bulundukları muhtarlıklara başvurmaları gerekmektedir. Biz vatandaşlarımızın görev ve sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!