Ölümden beter anlar

Güncelleme Tarihi:

Ölümden beter anlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 16:46

Bursa'da yola fırlayan tayının peşinden koşan at, otomobilin altında kaldı. Saatlerce acılar içerisinde kıvranan ata bir de yardıma koşanlar eziyet etti.

Haberin Devamı

 

Kaza ile ilgili diğer fotoğraflar için tıklayın

 

Bursa'da 15 gün önce dünyaya getirdiği tay, ipinden kurtulup karayoluna çıkınca, peşinden giden ata otomobil çarptı. Bacakları kırılan ve acı içersinde kıvranan at, 3 saat belediye görevlilerinin gelmesini bekledi. Üzerine çevredekiler tarafından kova ile su dökülen at, daha sonra hayvan hastanesine kaldırıldı.
Kaza, Merkez Osmangazi İlçesi Arabayatağı Mahallesi'nde çevre yolunda bugün saat 10.00'de meydana geldi. S.A.'nın kullandığı 16 Z 6316 plakalı otomobil, karayoluna çıkan 52 yaşındaki Zehra Cedit'e ait ata çarparak yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası çevredekilerin saldırdığı S.A. kaçarak Otosansit Jandarma Karakolu'na giderken teslim olurken, bacakları kırılan ve acılar içersinde kıvranan at, 3 saat belediye veteriner hekimlerinin gelmesi için bekletildi. Karayolunun kapanması nedeniyle sürüklenerek kaldırıma çıkartılan at, kovayla su dökülerek serinletildi.
Atının kaza yaptığını duyunca gelerek ağlayan Zehra Cedit, “Sabah atı ve 15 gün önce dünyaya getirdiği tayı direğe bağladım. İpinden kurtulan tay, karayoluna yürürken annesi de ipten kurtulup yavrusunun ardından gitmeye başladı. Bu sırada atıma otomobil çarptı. 3 çocuğum ve 4 torunumun ekmeğini, yük taşıdığım bu attan çıkartıyordum” dedi.
Yaralı at, 3 saat sonra gelen veteriner görevlileri tarafından kamyon ile hayvan hastanesine kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturmaya da Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!